The Kingdom (2007)

Regie: Peter Berg
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Drama/Thriller
Speelduur: 110 minuten
Met: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner
meer acteurs
6,6
Na een terroristische aanslag op een Amerikaanse nederzetting in Saoedi-Arabië wordt een eliteteam van de FBI in het geheim naar het Midden-Oosten gestuurd om de zaak te onderzoeken. De Arabische autoriteiten wantrouwen deze Amerikaanse bemoeienis in wat zij als een interne zaak beschouwen.


Reacties


15-2-2010 17:30 door: sindala Persoonlijk bericht
Een mooie film in een originele setting, maar met enkele wel erg ongeloofwaardige vuurgevechten. Jammer, want de rest van de film is juist erg realistisch en het acteerwerk is erg goed.

18-2-2010 14:26 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Spannende film, maar vond de als vanouds aanwezige maar nu ook zeer uitgesproken Amerikaanse hoogmoed erg irritant. De Saoedi's deden alles fout en de Amerikanen alles goed. En als de Saoedi's niet alles fout deden waren het bad guys die zich verlaten in religieus zelotisme. De enige 'goeie' Saoedi was dan ook degene die in Amerika was geweest en Engels sprak. Het leek wel alsof de regiseur alle rare kanten (zowel gewelddadig als niet gewelddadigbv stoppen met autorijden om te bidden) van de Islam in de film wilde stoppen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine