Disaster Movie (2008)

Regie: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy
Speelduur: 90 minuten
Met: Matt Lanter, Carmen Electra, Vanessa Minnillo
meer acteurs
2,0
In het tijdsbestek van één avond krijgt een groep vrienden te maken met een veelvoud van rampen. Parodie op rampen-films zoals Cloverfield, 'The day after tomorrow', Twister en High school Musical.


Reacties


13-11-2010 08:59 door: sindala Persoonlijk bericht
Volop verwijzingen naar andere films, maar voor een comedy valt er verschrikkelijk weinig te lachen. De hulk-grap was de enige waar ik even bij moest glimlachen, de rest was zo gewoonweg niet leuk. Al met al een heel erg slechte film zonder verhaal, met matig acteerwerk en dus met bitter weinig humor. Verder is het opmerkelijk dat er in een zogenaamde rampenparodie zo weinig verwijzingen naar rampenfilms worden gemaakt. De Cloverfield-link is duidelijk, maar naar Twister en The Day After Tomorrow wordt maar heel eventjes verwezen, voor de rest zijn het vooral jeugd- vrouwen- en superheldenfilms, zoals Hulk, Iron Man, Hancock, 10.000 BC, Night at the Museum, Kung Fu Panda, Alvin en the Chipmunks, Juno, Hannah Montana, Sex and the City en High School Musical.

24-5-2012 22:52 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Zelden een toepasselijkere titel voor een film gezien als deze... Friedberg en Seltzer brengen veel onzin uit maar met deze titel hadden ze een aardig vooruitziende blik. Echt zelden een spoof gezien waar ik zo weinig om gelachen of zelfs maar een glimlach op mijn gezicht had.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine