Vantage Point (2008)

Regie: Pete Travis
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Thriller
Speelduur: 90 minuten
Met: Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker
meer acteurs
6,4
In Spanje wordt er een aanslag op de Amerikaanse president gepleegd. Vanuit vijf verschillende perspectieven wordt de aanslag en het hierop volgende onderzoek verteld.


Reacties


30-11-2008 22:54 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Onverwacht sterke film! In het begin, met het gekijf tussen de jonge ambitieuze journaliste en de oude ervaren regisseuse, komt de aanslag hard aan. De verschillende 'vantage points' zijn in het begin goed in beeld gebracht met hier en daar al hints naar de volgende 'point of view'. Helaas is de laatste (en alles beslissende) a) niet echt een vantage point en b) uitermate zwakjes.

Als het laatste half uur van de film had opgeleefd op wat het eerste uur aan het opbouwen was dan was het een hele goede film geweest, nu verzand het einde nogal in losse eindjes, onlogica, en vooral rommelig. Jammer, heel jammer.1-12-2008 13:53 door: Jinx Persoonlijk bericht
Dat is mijn mening ook wel zo beetje, de film vliegt uit de bocht (wel toepasselijk gezien de auto achtervolging), en dat is jammer.

8-2-2009 19:47 door: sindala Persoonlijk bericht
Het truukje met de gezichtspunten wordt me wat te vaak herhaald: na twee of drie keer werd dat een beetje vervelend, vooral omdat er zoveel dezelfde beelden inzitten. Dan wordt ook duidelijk dat dit een uitermate zwak verhaaltje is met veel te veel toevalligheidjes. Zonder dat best aardige uitgangspunt van de verschillende gezichtspunten had ik beslist een onvoldoende gegeven. Nu wordt het een mager zesje.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine