The Day The Earth Stood Still (2008)

Alternatieve Titel: D.T.E.S.S.
Regie: Scott Derrickson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Drama
Speelduur: 103 minuten
Met: Jennifer Connelly, Keanu Reeves, John Cleese
meer acteurs
5,3
Het buitenaards wezen Klaatu en zijn machtige robot landen hun ruimteschip midden in Washington DC. Ze brengen een belangrijke boodschap voor de planeet, welke Klaatu door wil geven aan de leiders van alle naties. Aangezien de communicatie nogal lastig blijkt te zijn besluit Klaatu tot een alternatieve aanpak over te gaan.

Remake van The Day The Earth Stood Still uit 1951.


Reacties


4-1-2009 21:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Een tegenvaller: deze nieuwe versie kan niet tippen aan zijn illustere voorganger. Pluspunten zijn de erg mooie vormgeving en het prima acteerwerk van vooral Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates. Maar de minpunten overheersen toch wel: het verhaal zwabbert alle kanten op, de film is op sommige punten ronduit saai te noemen en de robot GORT is veel te groot en lelijk vormgegeven. Jammer, want hier had met betere schrijvers en regisseur veel meer in gezeten.

10-7-2009 20:39 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Zo tegenvallen vond ik hem nog niet. Keano & Jennifer is inderdaad goed op dreef. Het verhaal kon me ook nog wel boeien, ook de boodschap van Klaatu is nu wat logischer van aard (en een stuk actueler). GORT vond ik in het begin (als hij uit de bol stapt) wel een stuk imposanter dan zijn tegenhanger uit 1951...

4-2-2011 22:08 door: Fred Persoonlijk bericht
Die stomme keanu vind ik echt een matig acteur. Hij fluistert altijd maar wat. Zelfs als alien komt ie niet over, terwijl hij gewoon doet wat hij in elke film doet.

5-2-2011 19:33 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Die stomme keanu vind ik echt een matig acteur. Hij fluistert altijd maar wat. Zelfs als alien komt ie niet over, terwijl hij gewoon doet wat hij in elke film doet.

Haha inderdaad! De arrogante-onnozele-"ik begrijp deze wereld niet, maar blijf er erg rustig onder"-blik irriteert mij ook mateloos!


5-2-2011 19:54 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik vind 'm een prima acteur. Van de 25 films die ik van hem heb gezien geef ik er maar twee een onvoldoende, namelijk "Brotherhood of Justice" en "Constantine".

Iedereen heeft wel van die acteurs/actrices die irriteren: bij mij zijn dat o.a. Jennifer Aniston en Adam Sandler (meestal) en Al Pacino, Tom Cruise en Nicole Kidman (soms).

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine