Twilight (2008)

Regie: Catherine Hardwicke
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Romantiek/Horror
Speelduur: 122 minuten
Met: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Peter Facinelli
meer acteurs
7,1
De 17-jarige Isabella 'Bella' Swan verhuist naar het plaatsje Forks om bij haar vader Charlie te gaan wonen. Hier wordt ze onweerstaanbaar aangetrokken tot haar klasgenoot Edward Cullen, die in werkelijkheid een 108-jarige vampier is. Edward weert haar toenaderingen in eerste instantie af, maar uiteindelijk worden ze verliefd op elkaar. Wanneer drie vampiers in het stadje arriveren loopt Bella's leven gevaar. Edward en zijn familie zetten hun eigen levens op het spel om Bella te redden.

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephenie Meyer.


Reacties


28-2-2009 20:31 door: sindala Persoonlijk bericht
Domme film. Wel met enkele leuke actiemomenten.

30-4-2010 22:34 door: Grecco Persoonlijk bericht
Helaas kunnen dit soort films mij niet snel bekoren. Deze is het ook niet gelukt...

8-12-2011 03:08 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Als "man" (ahum) zijnde is dit natuurlijk een zgn. no-brainer in de "not-done" sectie. Maar openstaande voor zo ongeveer alles valt deze in de categorie niet-mijn-ding-maar-je-moet-hem-een-keer-gezien-hebben-om-er-wat-van-te-kunnen-zeggen... En dat heb ik nu dus gedaan.

Ik snap wel dat alle bakvissen (no offence)hier bij wegzwijmelen, het is dan ook zowat de ultieme pre-adolescente wegzwijmelfilm! Ik moet bekennen dat de film visueel echt in orde is, en ook makkelijk wegkeek. Ik heb er dan ook geen moeite mee deze een voldoende te geven.

Maar meisjes, als jullie vriendje zich opoffert om samen met jullie 2 uur lang bijna alleen maar "meisje en jongen draaien om elkaar heen met de meest onmogelijk lange smachtende blikken naar elkaar" te kijken, ben dan extra lief voor hem want hij moet wel erg veel van jullie houden!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine