Midnight Meat Train (2008)

Alternatieve Titel: The Midnight Meat Train,Clive Barker's Midnight Meat Train.
Regie: Ryuhei Kitamura
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Fantasy/Misdaad/Horror
Speelduur: 98 minuten
Met: Vinnie Jones, Brooke Shields, Bradley Cooper
6,6
Wanneer de aandacht van een eigenaresse van een kunstgalerie getrokken wordt door het nieuwste werk van de veelbelovende New Yorkse fotograaf Leon Kaufman (Bradley Cooper), vraagt ze hem de 'donkere kant' van de samenleving als studie-object te nemen voor een expositie in haar galerie. Leon gelooft dat dit een succes zal worden. Zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving brengt hem al snel op het spoor van seriemoordenaar Mahogany (Vinnie Jones), de 'subway butcher', die late reizigers in de metro stalkt en uiteindelijk op een gruwelijke manier afslacht.

Naar een kort verhaal van Clive Barker.


Reacties


23-3-2009 21:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtig donker griezelverhaal van Clive Barker uit zijn Boeken van Bloed-reeks met een zeer expressieve rol van Vinnie Jones. Alleen geschikt voor de liefhebber, want net als in de boeken is de film zeer gewelddadig en extreem bloederig. Zoals we van Ryuhei Kitamura (Versus, Azumi) gewend zijn is het verhaal verpakt in schitterende beelden, met slimme belichtingstruukjes en filtergebruik om bepaalde scene's een extra sinistere sfeer te geven.

4-8-2009 23:41 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Hoewel prachtig verfilmd liep de film voor mij op bepaalde punten een beetje spaak. Of er ineens een stuk verhaal uitgeknipt was.

spoiler:
Bijvoorbeeld dat zijn vriendin van het ene op het andere moment compleet uit haar dak gaat en niet wil dat hij 's nachts nog foto's gaat maken, er zijn er nog meer maar dan verklap ik veel te veel van deze film.


Het forum op de IMDB heeft het ook over een switch in management rond de release van deze film en dat er het een en ander in verknipt is. Misschien dat dit het een en ander verklaart, maar aan de andere kant het is ook van een verhaal van Clive Barker...

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine