Boy A (2007)

Regie: John Crowley
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Drama/Misdaad/Romantiek
Speelduur: 100 minuten
Met: Andrew Garfield, Katie Lyons, Peter Mullan
8,0
Na jarenlang in de gevangenis te hebben gezeten, is het voor Jack Burridge (Andrew Garfield) noodzakelijk om een nieuwe identiteit aan te nemen. Zolang zijn vorige niet aan het licht komt, ziet de toekomst met een nieuwe naam, een nieuwe uiterlijk en een nieuwe woon- en werkomgeving, er hoopvol uit. Tenminste, als het aan Jacks begeleider Terry (Peter Mullan) ligt. Hij is zo overtuigd van Jacks recht op een nieuw leven en herintreding in de samenleving, dat Jack hem wel moet geloven. Jacks nieuwe baan bevalt goed en hij raakt al snel bevriend met enkele collega’s. Bovendien leert hij via zijn werk, ook zijn nieuwe vriendin kennen.

Jacks nieuwe leven wordt afgewisseld met fragmenten uit Jacks verleden en gaandeweg wordt steeds duidelijker wat de reden is van zijn identiteitswisseling.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jonathan Trigell.Reacties


30-1-2012 16:35 door: sindala Persoonlijk bericht
Sterk acteerwerk en mooie plaatjes. Jammer van het zeer onsympathieke hoofdpersonage, waardoor zijn belevenissen en probleempjes me niet boeiden. Zonder dat bleef er weinig van de film over. De stralende Katie Lyons (Michelle) is de enige reden dat ik een voldoende geef.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine