Tropic Thunder (2008)

Regie: Ben Stiller
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Duitsland
Genre Comedy
Speelduur: 107 minuten
Met: Ben Stiller, Robert Downey jr., Jack Black
meer acteurs
6,6
Een regisseur besluit de acteurs van zijn nieuwe Vietnam-film de wildernis in te sturen en hen met verborgen camera's te filmen. Hiermee hoopt hij een meer levensechte film te krijgen. Hij weet echter niet dat er in de buurt een bende tot de tanden bewapende drugscriminelen verblijft.


Reacties


4-11-2008 17:54 door: sindala Persoonlijk bericht
Best een leuke film, maar hier had volgens mij toch meer ingezeten. Het acteerwerk was wel erg goed, en dan vooral de rol van Robert Downey jr. Ben Stillers 'platoon'-scenes waren erg grappig. Verder was ook de bijrol van Tom Cruise opvallend.

Naast bovengenoemde acteurs ook met Steve Coogan, Matthew McConaughey, Nick Nolte en een hele berg cameo's van meer of minder bekende sterren als Tobey Maguire, Alicia Silverstone, Jennifer Love Hewitt, Jason Bateman en Jon Voight.

13-11-2008 14:46 door: Jinx Persoonlijk bericht
De cameo van Tom Cruise was schitterend.


17-1-2009 23:54 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Inderdaad Tropic Thunder blijft steken op een aardige film, alleen de rol van Downey Jr. zorgt ervoor dat deze film een extra puntje krijgt en dus een 7.

23-6-2011 17:11 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Tom Cruise speelt hier de rol van zijn leven! Het ergste is dat ik moet bekennen dat ik de hele film heb liggen denken "waar ken ik die kop toch van.." en bij de aftiteling: holy crap da's Cruise! Echt hilarisch! Ik heb zelfs (geen idee meer waar) de een of andere buzz gehoord/gelezen dat er plannen zouden zijn om Les Grossman een eigen film te geven. Zeker weten dat ik die zou gaan zien!

24-6-2011 17:20 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Die film lijkt in de ijskast gezet te zijn nu Tom Cruise in de hoofdrol de laatste jaren alleen maar flops heeft opgeleverd.

25-6-2011 15:53 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Hm.. ik geloof dat Tom t zelf ook graag wilde, of niet? Hij heeft toch nog wel een paar centjes te spenderen.

25-6-2011 21:11 door: sindala Persoonlijk bericht
Als je dit een goede rol van Tom Cruise vond moet je hem ook maar eens in Magnolia bekijken, daarin speelt hij ook een geweldig maar voor hem atypisch personage, waarvoor hij zijn derde en tot heden laatste Oscar -nominatie ontving.

Andere on-Cruiseaanse rollen had hij in Interview with the Vampire en Collateral .

26-6-2011 00:24 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Het "Les Grossman"-karakter in "Tropic Thunder" deed mij idd ook denken aan de rol die hij in "Magnolia" speelde, alleen bleek hij in die film nog een beetje een hart te hebben. Hier gaat hij heerlijk over the top!

14-12-2018 18:59 door: Sonjet Persoonlijk bericht
Meestal vind ik Amerikaanse comedies nogal vervelend, maar deze vond ik erg grappig. DESONDANKS Ben Stiller!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine