No Country for Old Men (2007)

Regie: Ethan Coen, Joel Coen
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Drama
Speelduur: 122 minuten
Met: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin
meer acteurs
8,3
De Verenigde Staten, the middle of nowhere, en je treft een koffer met geld. Houden natuurlijk! Uiteraard blijft zoiets niet geheel onopgemerkt en is dit volgens het plan van de vorige eigenaar.

8 Oscarnominaties in 2008, waarvan er 4 werden gewonnen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol (Javier Bardem), Beste Scenario.


Reacties


16-2-2009 12:03 door: sindala Persoonlijk bericht
Nogal saai en met een onlogisch verhaal. Heel af en toe doet het een beetje aan 'Fargo' denken, maar het grootste gedeelte van de film vond ik alleen maar inspiratieloos en traag.

16-2-2009 23:35 door: Almeida Persoonlijk bericht
mooie film, wel wat apart. Maar dat kan je verwachten van de Coen Brothers. Vooral Woody Harrelson en Tommy Lee Jones vond ik erg goed.
Sindala, ik vond het juist wel heel erg op Fargo lijken. Het camerawerk, het acteren, de aparte sfeer in de film. maargoed, ik denk dat je deze film of niets vind of heel goed. smaken verschillen natuurlijk (gelukkig)

17-2-2009 02:04 door: sindala Persoonlijk bericht
Almeida schreef:
Sindala, ik vond het juist wel heel erg op Fargo lijken.

Ja, Almeida, je hebt gelijk dat het in zijn geheel wel op Fargo lijkt. Ik had hierboven eigenlijk moeten schrijven dat de film maar heel af en toe de kwaliteit van Fargo haalde. Het scenario vond ik erg matig, en dan vooral de onlogische dingen die de zogenaamde supermoordenaar deed, die overigens wel sterk werd neergezet door Javier Bardem. De andere acteurs konden me niet echt overtuigen. Tommy Lee Jones speelde weer eens zijn Fugitive/U.S. Marshals/Man of the House-typetje en Woody Harrelson was wel erg zwak.

4-11-2012 00:58 door: putdeksel Persoonlijk bericht
ligt het aan mij of is deze film na het einde nog niet afgelopen ? xD

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine