War, inc (2008)

Alternatieve Titel: WAR Inc. Assassins, Inc.
Regie: Joshua Seftel
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy
Speelduur: 107 minuten
Met: Marisa Tomei, Hilary Duff, John Cusack
meer acteurs
6,2
In de nabije toekomst is de oorlog ook commercieel interessant. De oorlog in Turaqistan is de eerste oorlog die compleet door bedrijven gevoerd wordt. Brand Houser (Cusack) is een huurmoordenaar onder contract bij Tamerlane het bedrijf in kwestie. Zijn nieuwste target is Sharriff en met de cover van de producer van een grote handel-show van Tamerlane. Met als grote topper, een optreden en het trouwen van de nieuwste hit-sensatie Yonica Babyyeah (Duff).


Reacties


26-9-2008 12:25 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Geweldige nonsense film met een heerlijk droge Cusack. Op de achtergrond een satirische klacht tegen de onzin van de oorlog en de commercie en op de voorgrond een verhaal over een huurmoordenaar die verliefd wordt op een linkse journaliste. En een hoop onzin tussendoor :-)

4-1-2009 21:40 door: Fred Persoonlijk bericht
Nonsense allright. Ik zag dat het een comedy was, maar heb niet gelachen. Hoogtepunt is Hilary Duff, en niet omdat ze zo goed acteert

24-10-2010 20:47 door: sindala Persoonlijk bericht
"In de nabije toekomst is de oorlog ook commercieel interessant" is de eerste regel in de filmbeschrijving hierboven. Ha! Nu nog niet dan? Met al die oorlogen de laatste jaren hebben toch heel wat bedrijven kapitalen verdiend.

Wat betreft de film vond ik dat deze als satire op de oorlogsindustrie sterk begon, maar door de heldenactiescenes en liefdesdramaperikelen al snel verzandde in een standaard Hollywoodfilm.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine