School for Scoundrels (2006)

Regie: Todd Phillips
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy
Speelduur: 100 minuten
Met: Jacinda Barrett, Billy Bob Thornton, Jon Heder
meer acteurs
5,7
Roger (Heder) is een complete loser, van zijn baantje als parkeerwachter tot en met zijn vrijwillige inzet voor de 'Big Brother' vereniging waar zijn 'kleine broer' hem zelfs een loser vindt.
Dan komt hij op het spoor van een super geheime opleiding waar de gelikte Thornton als Drs. P. (nee hij gaat geen nederlandse liedjes zingen) een hele klas vol met mislukkelingen zelfvertrouwen probeert aan te leren. Zijn methoden zijn erg onorthodox en gevaarlijk, maar leveren wel resultaten.

Roger wordt zelfs de beste in zijn klas, maar die hebben nogal de neiging om tegen de competitieve kant van Drs. P aan te lopen. De ware strijd begint dan pas... Wie zal winnen, de leerling of zijn meester?


Reacties


26-9-2008 10:23 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Aardige film, Thornton speelt zijn eigen rol als gelikte docent, met Michael Clarke Duncan als zijn 'hulpje'. De grappen met Heder als loser (met het parkeerwachter incident) en later de lessen zijn erg leuk (vooral het paintballen), later als Heder en Thornton tegenover elkaar staan zakt de film een beetje in.

26-9-2008 17:59 door: Jinx Persoonlijk bericht
Je hebt vergeten het juiste jaartal in te vullen de film is van 2006.


26-9-2008 19:42 door: sindala Persoonlijk bericht
Idem bij WAR Inc : daar staat ook 2010 i.p.v. 2008.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine