Death Proof (2007)

Alternatieve Titel: Quentin Tarantino's Death Proof, Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof, Grindhouse: Death Proof
Regie: Quentin Tarantino
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad
Speelduur: 114 minuten
Met: Kurt Russell, Zoë Bell, Rosario Dawson
meer acteurs
7,0
Twee groepen van jonge, wilde en vooral sexy vrouwen worden op verschillende tijden door Stuntman Mike in de gaten gehouden. Hij probeert ze in zijn 'death proof' stuntwagen te krijgen.

Origineel uitgebracht in een kortere versie als onderdeel van de 'double feature film' Grindhouse. Echter omdat daar de amerikanen in de pauze al naar huis gingen omdat ze dachten dat de film afgelopen was, en Europa geen Grindhouse traditie heeft, zijn ze hier in Europa los van elkaar als twee losse films uitgebracht.


Reacties


20-9-2008 16:48 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik geef die amerikanen groot gelijk dat ze halverwege Grindhouse (Na Planet Terror) de bioscoop uitgegaan zijn, ze hebben werkelijk niets gemist aan Death Proof. De film bestaat werkelijk uit 90% geklets van een groepje vrouwen en maar voor 10% is door de beugel. Kurt Russell speelt een wereld rol maar moet het afleggen tegen de maandelijkse periode.

22-9-2008 18:26 door: sindala Persoonlijk bericht
Het begin is inderdaad matig, maar de racescenes zijn in één woord geweldig. Tarantino had er veel meer race- en achtervolgingsstukjes in moeten doen, dan was dit een prachtfilm geworden. Nu haalt het eerste uur, dat vooral uit geleuter bestaat, de hele film omlaag. Gemiste kans: jammer.

19-6-2011 01:27 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Trivia: Zoë Bell is een stuntvrouw die af en toe "een rolletje doet". De stunts in deze film doet ze dan ook helemaal zelf. Ze was o.a. ook de stunt-double voor Uma Thurman in de Kill Bill films. Cool chick dus!

12-11-2011 22:01 door: Mebert Persoonlijk bericht
Ik ga vanavond oordelen

13-11-2011 09:02 door: Tachyon Persoonlijk bericht
En? Wat is je oordeel?

13-11-2011 13:40 door: Mebert Persoonlijk bericht
Eerlijk gezegd heb je gelijk. Mijn oogleden werden erg zwaar van deze kletspartij. Een 6 voor de moeite.

7-3-2013 08:44 door: jffr Persoonlijk bericht
Geweldige film, die gesprekken die nergens over gaan is juist de kenmerk van Quentin Tarantino.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine