Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Alternatieve Titel: Harry Potter en de Halfbloed Prins
Regie: David Yates
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Fantasy
Speelduur: 153 minuten
Met: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
meer acteurs
7,3
Harry Potter vindt een boek dat toebehoorde aan de halfbloed prins. Dit leidt tot meer informatie over Voldemort, die zijn greep op zowel de tover- als dreuzelwerelden aan het verstevigen is.


Reacties


27-7-2009 09:53 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik kan het niet laten het HW-icoon toe te voegen met het "liefdesverhaal als overbodig subplot". Naar mijn idee zitten er net iets te veel scènes in die gaan over de puberhormonen van de scholieren. Dit zijn in het algemeen ook niet de sterkste stukken. Verder weer een mooie Potterfilm, waarvan de reeks steeds duisterder wordt.

2-8-2009 12:02 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Ik vroeg me vooral af waar om ze deze film '... and the Half-blood prince' noemen om dan vervolgens slechts in 3 zinnen aandacht besteden aan dit gegeven. 'T zal toch niet voor niks geweest zijn dat J.K. Rowling 't boek zo genoemd heeft....

Voor de rest hoop ik dat de volgende film snel wordt uitgebracht, want dit was zo'n typische overbruggingsfilm zonder climax. Maar wat is Alan Rickman een gave acteur!2-8-2009 12:06 door: Pluis Persoonlijk bericht
Aangezien ik het boek gelezen heb en dus wist van de puberhormonen ben ik toch zeer tevreden over de film! Vermakelijk, spannend en de puberverliefdheid vond ik ook wel leuk!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine