Into the Wild (2007)

Regie: Sean Penn
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Avontuur
Speelduur: 148 minuten

Acteurs:
8,1
Deze prachtige film van Sean Penn vertelt het waargebeurde verhaal van de 22-jarige pas afgestudeerde Christopher McCandless. In 1990 laat Christopher zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur en de zin van het leven. Zonder materiële bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska en zo zijn plek in de wereld beter te begrijpen.
Gebaseerd op de gelijknamige beststeller van Jon Krakauer. De film werd genomineerd voor meerdere Oscars en Eddie Vedder (Pearl Jam) won een Golden Globe voor de titelsong ‘Guaranteed,’ een nummer dat Vedder speciaal voor de film heeft geschreven.Reacties


17-9-2008 19:29 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Wat een fantastische film! Complimenten voor de muziek en beelden. Een aardig moraal, zonder belerend te worden.

8-8-2009 23:28 door: Frankk Persoonlijk bericht
En dan komt hij erachter wat de echte zin van het leven is... Wat een film.

19-1-2010 22:57 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Ik vond deze film juist heftig tegenvallen! Ik vond de hoofdpersoon onsympathiek en even irritant als de gemiddelde dogmatische priester of overtuigde vegetariër. Hij keert zich af van een naar zijn mening egoïstische en in zichzelf gekeerde wereld door egoïstisch en in zichzelf gekeerd te worden. Alle mensen die hij dan ook tegenkomt op zijn weg, om zijn ouders en zus die ondanks hun eigen fouten zielsveel van hem houden maar niet te spreken, laat hij na verloop van tijd achter alsof het wegwerpartikelen betreft. Als dat de zin van het leven is....

Ontegenzeggelijk had deze film wel erg mooie muzikale ondersteuning en waren de beelden prachtig. Maar voor de rest vond ik het deze hoge waardering niet waard.

20-1-2010 21:18 door: Frankk Persoonlijk bericht
hugobraun schreef:
Als dat de zin van het leven is....


Daarmee doelde ik juist op het feit dat hij er uiteindelijk achter kwam dat hij de mensen die hij 'in de steek' liet, juist heel hard nodig had.

15-2-2010 17:45 door: sindala Persoonlijk bericht
Op zoek naar de zin van het leven, maar dan op de Amerikaanse manier. Ik ben het met hugobraun eens dat het hoofdpersonage erg onsympathiek was, naar mijn mening een asociaal en arrogant knulletje zonder respect voor zijn familie en het leven zelf.

Ook jammer dat regisseur Sean Penn zo weinig uit het mooie landschap heeft gehaald, want daar waren volgens mij toch veel mooiere beelden van te schieten. Ondanks al mijn hierboven genoemde minpunten was de film op bepaalde momenten erg aangrijpend, maar het huidige filmgekcijfer vind ik toch zwaar overtrokken. Een zeventje is meer dan genoeg.

18-2-2010 14:10 door: hugobraun Persoonlijk bericht
Frankk schreef:
Daarmee doelde ik juist op het feit dat hij er uiteindelijk achter kwam dat hij de mensen die hij 'in de steek' liet, juist heel hard nodig had.


Akkoord, maar dat 'ie daar 'n hele film voor nodig had zegt meer over hem dan wat anders.
Als het dan toch over een les gaat die geleerd kan worden uit een film hou ik persoonlijk meer van het soort waar ik zelf nog niet opgekomen was...

20-8-2012 22:07 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik ben het helemaal met hugo & sindala eens.

28-10-2018 09:07 door: Leorook Persoonlijk bericht
Zeer aangrijpend!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine