Bobby (2006)

Alternatieve Titel: Bobby Kennedy
Regie: Emilio Estevez
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama
Speelduur: 112 minuten
Met: Laurence Fishburne, Sharon Stone, Anthony Hopkins
meer acteurs
7,5
Als je de tijdgeest van de eind zestigerjaren van de twintigste eeuw wilt vatten, is 1968 voor de Amerikaanse geschiedenis een zeer markant jaar. Dat moet ook Emilio Estevez hebben gedacht toen hij, in een nostalgische terugblik, die tijd wilde vastleggen in een filmscenario. Geraffineerd wordt de moord op presidentskandidaat Robert (Bobby) Kennedy in het Ambassador Hotel in L.A. als kapstok gebruikt voor de reeks aan verhaallijnen die uiteindelijk culmineren in een waanzinnige moordscène aan het slot.
Met een omvangrijke stoet aan Hollywood-toppers werkt Estevez toe naar het onvermijdelijke einde van de film, onderweg de kleine en grote problemen van de diverse personages aanrakend.


Reacties


10-5-2009 22:38 door: Frankk Persoonlijk bericht
Prima film met een duizelingwekkende cast! Emilio Estevez, Laurence Fishburne, Heather Graham, Anthony Hopkins, Helen Hunt, Ashton Kutcher, Shia LaBeouf, William H. Macy, Demi Moore, Martin Sheen, Christian Slater, Sharon Stone, Elijah Wood, Joshua Jackson, Lindsay Lohan. Niet dat dat altijd een goede film oplevert, maar alleen al hierom was ik aardig onder de indruk.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine