Star Wars: Clone Wars (2003)

Regie: Genndy Tartakovsky
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Animatie/SF/Mini-serie
Speelduur: 127 minuten
Met: Grey Griffin, James Arnold Taylor, Mat Lucas
meer acteurs
6,0
Animatiefilm over de Kloonoorlogen (Clone Wars) tussen de Galactische Republiek en de Confederacy of Independent Systems (CIS) van Graaf Dooku, die plaatsvonden tussen de Star Wars live action-films "Episode II: Attack of the Clones" en "Episode III: Revenge of the Sith".

In deze film is er veel aandacht voor speciale missies van de R-Troopers (Republican Troopers) en de gevechten van Mace Windu, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en andere Jedi's tegen de robotlegers (droid armies) op verschillende afgelegen planeten.

Een andere verhaallijn gaat over de door Graaf Dooku en Darth Sidious gerecruteerde dark Jedi Asajj Ventress, die van haar meesters Anakin Skywalker moet vermoorden. Ze blijkt behoorlijk aan Skywalker gewaagd te zijn, zowel in het ruimtegevecht als met de lichtzwaarden.

Andere noemenswaardige verhaallijnen zijn de aanval op de Jedi-tempel van Illum waar de kristallen voor de lichtzwaarden vandaan komen en de gevechten van Padmé en Yoda tegen de robots aldaar, de gevechten van "Jedi-killer" Generaal Grievous en uiteindelijk de promotie van Anakin tot Jedi, Knight of the Republic en de ontvoering op Coruscant van Aartskanselier Palpatine door Generaal Grievous.

In eerste instantie was Clone Wars een verzameling korte filmpjes ter promotie van de laatste Star Wars-film, maar George Lucas was zo tevreden over de kwaliteit van de eerste serie filmpjes (het eerste uur), dat hij opdracht gaf om een tweede reeks toe te voegen die aan zou sluiten op het begin van Episode III: Revenge of the Sith.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine