Hitman (2007)

Regie: Xavier Gens
Herkomst: Frankrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Thriller/Actie
Speelduur: 93 minuten
Met: Dougray Scott, Olga Kurylenko, Timothy Olyphant
7,0
Een kale huurmoordenaar, die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achternagezeten door zowel Interpol als het Russische leger. Hij weet niet wie hij kan vertrouwen.

Naar de videogame Hitman: er zijn inmiddels 4 games verschenen in de serie: Hitman: Codename 47, Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Contracts, en Hitman: Blood Money.
Reacties


28-8-2008 23:09 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Voor een verfilming van een spel (die normaal altijd lage ratings krijgen) zijn de meeste hier lovend over. Ik kom niet verder dan een aardige actiefilm.

9-2-2009 21:46 door: sindala Persoonlijk bericht
Het verhaal is niet erg origineel: huurmoordenaars die van kinds af aan worden getraind kwam eerder al voor in Naked Weapon en vast ook nog andere films. Maar de uitvoering is super! Veel vechtscenes lijken gebaseerd te zijn op hongkongfilms. De scene in de metro waar de hitmen elkaar onder schot nemen lijkt erg veel op een scene uit Ringo Lams 'City on Fire' en het gevecht daarna lijkt veel op een gevechtsscene in John Woo's 'The Killer', beiden met Chow Yun-Fat in de hoofdrol. Ook de extreme bloedsprays duiden op Aziatische invloeden. Timothy Olyphant was al erg sterk als slechterik in 'Die Hard 4.0' en zet hier een ijzersterke hoofdrol neer. Olga Kurylenko (bekend van 'Quantum of Solace') speelde haar nogal verknipte personage ook erg goed en was bovendien erg sexy, ondanks die tatoeages op haar gezicht.

19-6-2011 15:59 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Als speler van de "Hitman"-games moet ik zeggen dat deze film voor de verandering de sfeer van de games heel aardig intact heeft gehouden. De algemeen gehoorde en gelezen klacht is dat de film kil en afstandelijk was waardoor men zich niet echt kon identificeren met de hoofdpersoon, maar naar mijn mening was dit juist de bedoeling en is men dus dichtbij de games gebleven. Wat mij betreft dus juist een pluspunt. De enige 2 minpunten (als er toch puristisch gezeurd moet worden) zijn dat "Agent 47" in de games een absolute "loner" is en dus nooit zoveel mensen zo dichtbij zou laten komen (maar dat kan niet in een film he..) en dat "Agent 47" in de games een stukje ouder, verweerder en ervarener is waardoor Timothy Olyphant een beetje misgecast lijkt (een kop als Jason Statham zou een stuk dichterbij komen). Maar ik moet bekennen dat Timothy zich erg goed van zijn taak gekweten heeft en dichtbij het karakter gebleven is, waarvoor chapeau!

En voor een jongen is het natuurlijk nooit een straf om naar Olga Kurylenko te kijken he

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine