The Bourne Ultimatum (2007)

Regie: Paul Greengrass
Herkomst: Duitsland, Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Actie
Speelduur: 122 minuten
Met: Matt Damon, Julia Stiles, Joan Allen
meer acteurs
7,6
Jason Bourne is bezig met de laatste stukken uit zijn verleden te ontdekken, als een CIA-agent hem opspoort na een vuurgevecht in Moskou.


Reacties


16-9-2007 23:04 door: Mebert Persoonlijk bericht
Goede film en een climax van de Bourne trilogie. Matt Damon speelt echt de rol van zijn leven tot op heden. Ik heb echter één puntje van kritiek...defilm is wel erg close-up opgenomen, met die bekende nieuwe bewegende camera. Of is dat de oorzaak van op rij 4 zitten?

Wel zien deze....allemaal!

30-9-2007 10:41 door: dutchruud Persoonlijk bericht
Die bekende nieuwe bewegende camera is de enige reden dat ik maar een zes geef. Het verprutste voor mij de film. Ik zat op balkon (ongeveer rij 18). Ben benieuwd of er een vervolg komt op de trilogie.

26-12-2007 22:39 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Tsja... misschien worden we te oud voor dit soort films dat toch wel richting een jong publiek richt... En ach met zo'n bewegende camera lijkt het tenminste alsof er wat gebeurt, terwijl ze eigenlijk gewoon aan het picknicken zijn...
Het derde deel weet de dalende lijn van de trilogie wel in stand te houden... aardige nietszeggende film...

26-9-2008 10:05 door: sindala Persoonlijk bericht
De rommelige en trillende camerabeelden waren inderdaad een behoorlijk minpunt, maar het verhaal en acteerwerk waren prima in orde. Met beter camerawerk had ik zeker een 8 gegeven, nu een zeventje. Hopelijk wordt dit soort camerawerk (broddelwerk is eigenlijk een beter woord) geen nieuwe trend!

26-9-2008 10:25 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ach het zal wel een fase zijn.. hoop ik... Tegenwoordig is het hip dat camerawerk... (als je dit irritant vindt, kijk maar niet naar cloverfield).

Ik wil gewoon mijn steadycam terug.

26-9-2008 10:52 door: sindala Persoonlijk bericht
Tsja, sommige cameratechnieken werken beter dan andere. Point-of view, Stopmotion en vooral Bullettime vind ik over het algemeen mooi, terwijl ik bovenstaande techniek, splitscreens en cgi-personages in realtime-films meestal minder geslaagd vind.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine