Kicks (2007)

Regie: Albert ter Heerdt
Herkomst: Nederland
Genre Misdaad/Drama
Speelduur: 110 minuten
Met: Mimoun Oaïssa, Maryam Hassouni, Mohammed Chaara
meer acteurs
5,8
Een blanke politieman schiet een Nederlands-Marokkaanse jongen neer. Is dit een tragisch ongeluk of een racistisch incident?Saïd, de oudere broer van het slachtoffer, zit gevangen tussen de woede bij zijn Marokkaanse vrienden en zijn Hollandse kennissen die hem vragen de rust te bewaren. Alleen met kickboksen kan hij zijn frustraties kwijt.Aaliyah werkt bij de politie en hoort voortdurend racistische opmerkingen. Haar getuigenis kan doorslaggevend zijn. Ze twijfelt over haar aanstaande huwelijk omdat ze geen maagd meer is.Kim is een jonge vrouw. Na het schietincident, besluit ze kennis te maken met haar allochtone stadgenoten. Nordin laat haar de kleine, alledaagse discriminatie ervaren. Kim leert hem over tolerantie en vrije liefde.Lisette is jong, mooi, sterk en zelfstandig. Toch is ze niet gelukkig. Misschien kan de ontmoeting met de reclamemaker Wouter haar leven een andere wending geven.Het schietincident brengt de levens van deze mensen elkaar in aanraking....
Reacties


2-3-2010 08:31 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Het aantal Marokkaanse acteurs is in Nederland nogal dun bezaaid. Het duurde dan ook even voordat ik in de gaten had dat mijn tv, waar ik argeloos naar aan het kijken was, niet bezig was met het vertonen van een aflevering van de serie Schouf Schouf, maar een speelfilm liet zien.
De verhaallijnen lijken wat onsamenhangend. Het acteerwerk is wel aardig en de thematiek past wel goed bij de huidige tijdgeest.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine