Once Upon a Time in China III (1993)

Alternatieve Titel: Wong Fei Hung ji saam: Si wong jaang ba. The Invincible Shaolin.
Regie: Tsui Hark
Herkomst: Hongkong
Genre Martial Art/Actie
Speelduur: 105 minuten
Met: Jet Li, Rosamund Kwan, Xiong Xin-Xin
7,0
Wong Fei Hung (Li) gaat met zijn leerling en zijn verloofde op bezoek bij zijn vader in Peking. Net op dat moment besluit de Chinese regering om een 'Draken dans'-competitie te houden. In plaats van een viering van de Kung Fu sport, wordt de competitie grimmig en bestoken de verschillende scholen elkaar om de hoogste eer, het winnen van de competitie. Wong Fei Hung weigert daardoor om mee te doen met de competitie. Maar dan ontdekken ze een plan van de Russen om de president te vermoorden.


Reacties


18-3-2007 12:37 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik heb deze film gezien onder de titel "The Invincible Shaolin", zonder te weten dat deze het derde deel was van de film-serie "Once upon a time in China" (ik geloof dat er 5 delen van zijn). Gelukkig staat deze film goed opzichzelf en was mijn onwetendheid geen probleem om het verhaal te volgen en te genieten van deze film.

Jet Lie (Wong Fei Hung) speelt een kung fu meester die zijn vader komt opzoeken in de hoofdstad van China, juist op het moment dat er gevechten losbreken omtrend een groot drakendans toernooi. Genoeg excuses dus om Jet Li's meesterlijke martial arts technieken goed in beeld te brengen. Zijn sidekick zorgt voor de humor en Kwan voor de obligatore liefde. Zeker een zeer vermakelijke film voor liefhebbers van de betere Kung Fu films.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine