Guyver (1991)

Alternatieve Titel: The Guyver
Regie: Steve Wang
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Actie/Comedy
Speelduur: 92 minuten
Met: Jack Armstrong, Vivian Wu, Mark Hamill
meer acteurs
5,5
De mens is op aarde gecreƫrd door aliens, een speciaal gen werd in de mensheid geplaatst zodat zich Zoanoids onden ontwikkelen. Aliens die zich moeiteloos van gedaante tussen mens en super alien kunnen switchen.
Dan is er ook nog de legende van de Guyver, een unit die door de Zoanoids gebruikt kan worden als schild, maar als een mens hem draagt, wordt hij nog sterker dan de Zoanoids.
Op een avond wordt de vader van Mizky Segawa (Wu) vermoord als hij een onbekend pakketje wilt overdragen aan CIA agent Max Reed (Hamill). Echter voordat dit lukt wordt hij door Zoanoids te grazen genomen. Het vriendje van Mizky, Sean Barker (Armstrong) vindt dan niet ver van die lokatie een vreemd pakketje.


Reacties


18-3-2007 12:13 door: Tachyon Persoonlijk bericht
De filmposter heeft me jarenlang wel geboeid, zeker met de korte synposis achter op de cover van (toen nog) de videoband.

Echter de film is te slecht voor woorden. Slecht geacteerd, flauwe humor en nog slechtere vechtscene's. Er schijnt wel een 2de Guyver fim gemaakt te zijn die de fans van het originele stripverhaal een betere vertaling naar het zilveren scherm vinden.

12-6-2012 10:44 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik ben het wel met bovenstaande eens, maar door Mark Hamill en bekende B-acteurs als Jeffrey Combs (Re-Animator) en Linnea Quigley (Return of the Living Dead) heb ik toch een zesje gegeven.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine