Tenacious D in the Pick of Destiny (2007)

Alternatieve Titel: Tenacious D: the Pick of Destiny
Regie: Liam Lynch
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/Muziek/Drama
Speelduur: 97 minuten
Met: Jason Reed, Jack Black, Kyle Gass
meer acteurs
6,6
Tijdens een wandeling over de boulevard van Venice Beach hoort JB (Jack Black) het gitaarspel van KG en is hij spontaan verliefd. Niet op Kyle maar wel op zijn muzikale talent. Niet veel later zijn ze het erover eens dat ze samen de beste rockband van de hele wereld vormen... en Tenacious D is geboren! Maar de grootste band aller tijden worden blijkt maar weer eens gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om het geluk een handje te helpen besluiten ze iets te gaan stelen wat al hun gebeden in een klap kan verhoren. En dat 'iets' is niets minder dan een magisch plectrum, the Pick of Destiny die talloze bands naar de top hielp, dat in een rock and roll museum op bijna 500 kilometer afstand ligt....


Reacties


15-10-2007 10:19 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Als je van de muziek van Tenacious D houdt, is dit de ultieme film! Lekkere muziek, flauwe grappen en zelfs (hoewel flinterdun) een verhaal!

27-7-2009 00:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik kende de muziek van Tenacious D niet, maar dat is ook niet nodig om deze film te waarderen. De film heeft wel wat overeenkomsten met The Blues Brothers, Bill & Ted en Wayne's World, en Jack Black is weer geweldig.

30-11-2020 11:14 door: mommymetal Persoonlijk bericht
Heel amusante film met goede muziek en kleine tussenkomsten van Dio, Meat Loaf en Dave Grohl.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine