Timecode (2000)

Regie: Mike Figgis
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Romantiek
Speelduur: 97 minuten
Met: Saffron Burrows, Salma Hayek, Glenne Headly
meer acteurs
7,0
De film laat op een in vieren gedeeld scherm en in realtime gedurende anderhalf uur de belevenissen van vier inwoners van Hollywood zien.


Reacties


29-6-2023 07:39 door: sindala Persoonlijk bericht
Een bijzondere film in een zeer ongewone vorm: je ziet doorlopend vier films tegelijk over personen die op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn en elkaar tegenkomen. Het is een erg origineel idee, maar het is vaak ook erg vermoeiend om in feite naar vier films tegelijk te kijken, zeker als in meerdere verhaaldelen iets interessants gebeurt. Persoonlijk vond ik vooral de verhalen van Jeanne Tripplehorn en Stellan Skarsgård interessant. De recentelijk overleden Julian Sands heeft een grappige rol als de masseur Quentin.

Mike Figgis wilde een film maken waarbij elke kijker zijn eigen verhaal zou beleven. Deze experimentele film is een bijzondere prestatie van zowel het productieteam als de acteurs, want het zal niet makkelijk zijn geweest om de film in deze vorm te draaien. Bij de aftiteling wordt vermeld dat Timecode werd gefilmd in vier doorlopende en gelijktijdig opgenomen takes, waarbij de acteurs improviseerden rond een vooropgezette verhaalstructuur. In totaal waren 16(x4) takes van dik anderhalf uur nodig om de film er goed op te krijgen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine