Hard Luck (2006)

Regie: Mario van Peebles
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/Misdaad/Drama
Speelduur: 101 minuten
Met: Wesley Snipes, Jackie Quinones, Mario Van Peebles
meer acteurs
6,3
Een voormalig drugdealer (Snipes) probeert op het rechte pad te blijven, totdat hij de kans krijgt twee koffers met geld te stelen. Samen met paaldanseres Angela (Quinones) slaat hij op de vlucht. Ondertussen proberen een huisvrouw van middelbare leeftijd (Shepherd) en haar Aziatische vriendje Chang (Liao) hun sadistische hobby voor de buitenwereld verborgen te houden. Uiteindelijk kruisen de wegen van de twee onwaarschijnlijke stelletjes elkaar.


Reacties


2-2-2014 12:50 door: sindala Persoonlijk bericht
Bizarre verhaallijn en personages, maar alles komt uiteindelijk toch bevredigend samen.

23-5-2016 04:07 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Interessant videovoer dat twee verhaallijnen bij elkaar probeert te krijgen maar daarbij net iets teveel hooi op de vork neemt. Aan de ene kant een "Gangsta-style" prent met dikke verwijzingen naar "New Jack City" (1991) die laat zien hoe het drie belangrijke personages (Snipes, Van Peebles, Cobbs) 15 jaar later zou hebben kunnen vergaan, en aan de andere kant een seriemoordenaarskoppel dat niet misstaan zou hebben in Oliver Stone's "Natural Born Killers" waarbij vooral Cybill Shepherd onverwachts een vermakelijk schokkende performance neerlegt waaraan Rebecca De Mornay (The Hand That Rocks The Cradle) en Kathleen Turner (Serial Mom) een dikke punt aan kunnen zuigen.

Helaas werkt het gewoon net niet. Het zal met budget te maken hebben, de hele film is in nog geen twee maanden opgenomen en ook "straight to video" gelabeld. Dingen worden te gemakkelijk gedaan, er is weinig opbouw en men maakt zich er te snel te gemakkelijk vanaf in mijn opinie. Het hangt net teveel van toevalligheden in elkaar, ja op het eind komt alles samen maar daarbij wordt alle logica met sneeuwschuivers naar buiten geduwd op een manier die over de grens gaat. Bij een film waarvan je het idee hebt dat men er net ietsje meer mee wilt mag dat gewoon niet.

Waarom deze lange uiteenzetting? Ergens heb ik een groot zwak voor dit soort films. Klein budget, kleine groep mensen die ermee rond probeert te komen en iets neer te zetten. En soms lukt dat en wordt de wereld verrast. Films die onder de radar gemaakt worden en als men geluk heeft groots kunnen uitpakken. Volgens IMDb had deze film een geschat budget van 12 miljoen USD. Peanuts wat de grote blockbusters betreft. Maar James Cameron maakte ooit "The Terminator" voor net iets meer dan de helft daarvan en kijk maar wat die film nu voor status heeft. Ik heb hier op Filmgek ook een recensie geschreven voor de independent gefilmde "Hit And Run" (2012), ook videovoer dat een budget had van een schamele 2 miljoen USD maar in hetzelfde jaar al 12 miljoen USD opgebracht had. Lees die recensie maar eens. Ik claim niet almachtig in mijn mening te zijn, ik zeg alleen dat volgens mij deze film veel meer had kunnen doen. Ik vind het een aanrader om eens een keer te bekijken, zeker vanwege Cybill Shepherd, een altijd fantastische Luis Guzman, Kevin Chapman die al jarenlang doet waar hij goed in is, en ik moet toegeven dat Jacquelyn Morgan (toen nog Quinones) een openbaring is. Helaas is het wat mij betreft niet voldoende om dit een goeie film te maken en kan ik niet anders dan het op te bergen onder de noemer "jammer, want hier had echt wat ingezeten".

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine