Happy Feet (2006)

Regie: George Miller (II)
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/Animatie/Familie
Speelduur: 98 minuten

Acteurs:
6,6
De keizerspinguïns vinden hun vrienden en partners al zingend. Maar de jonge Mumble kan helemaal niet zingen! Wat hij wel kan, is tapdansen. Hoewel Mumble doodgraag aanvaard wil worden door zijn medepinguïns weigert hij zijn eeuwige voetgeflapper op te geven. De andere pinguïns mijden hem en wanneer de vis plots schaars wordt, wijzen de leiders met een beschuldigende vinger naar Mumble en zijn vreemde gedrag. Vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen, verlaat Mumble de pinguïnkolonie. Hij gaat op zoek naar de oorzaak van de visschaarste. Op zijn tocht ontmoet hij heel wat grappige en interessante dieren die hem bijstaan in zijn queeste en hem ervan overtuigen dat niets zo belangrijk is als geloven in jezelf...

De film won in 2007 de Oscar voor beste animatiefilm.


Reacties


24-12-2006 02:07 door: Mebert Persoonlijk bericht
Een fantastische kinderfilm! Neem ze mee en wordt zelf ook weer even kind!

15-1-2007 14:07 door: Shanna!! Persoonlijk bericht
Die film is echt heel grappig moest met tegenzin mee maar ik vond hem leuk

22-6-2007 17:21 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Nee, ondanks de lovende woorden van Mebert & Shanna, kon hapy feet mij niet direct boeien. Aardige film, maar met het moraal voorop en het verhaal er pas een heel stuk achter.

Er zitten zeker leuke momenten in, persoonlijk vond ik de 5 'mexicaanse' pinguins die voor de broodnodige 'comic relief' zorgen wel erg geslaagd. Helaas was de rest van de film niet zo boeiend.

4-10-2008 09:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Leuke film, veel meezingers en mooie beelden. Een tekenfilm met een serieuze ondertoon, dat zie je niet veel.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine