Hot Fuzz (2007)

Alternatieve Titel: Raging Fuzz
Regie: Edgar Wright
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre Comedy/Actie/Misdaad
Speelduur: 97 minuten
Met: Jim Broadbent, Nick Frost, Simon Pegg
meer acteurs
7,5
Ervaren politieagent Nicholas Angel wordt overgeplaatst van het drukke Londen naar het slaperige plaatsje Sandford. Hij heeft moeite zich aan te passen aan het leven met tuinfeestjes en buurtvergaderingen in tegenstelling tot de drukke actie van de grote stad. Zijn nieuwe partner is Danny Butterman een niet zo snuggere maar goed bedoelende jonge agent. Op het moment dat hij het niet meer ziet zitten, vinden er enkele gruwelijke gebeurtenissen plaats die hem wakker schudden. Angel realiseert zich dat Sandford niet zo idyllisch is als het lijkt.


Reacties


1-5-2012 09:46 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Dit lijkt me een hilarische film. Toevallig heb ik Shaun of the dead van Pegg & Wright gezien.. een meesterlijke zombie romantische comedy (een ZomRomCom). Daar hebben ze een schitterende comedy afgeleverd, zonder in flauwe grappen te vervallen (nou ja, soms) terwijl ze het originele genre (zombiefilms) intact hebben gelaten.

Ik kan niet wachten om te zien wat ze met het politie/buddy genre gedaan hebben... de teasers en voorstukjes beloven veel goeds.

24-4-2007 19:23 door: EZ Persoonlijk bericht
Voor wie "Shawn of the Dead" super vond, is dit een geniale film. Hij komt wat sloom op gang, maar dan gaat ie als een sneltrein

6-5-2007 16:56 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Over het algemeen is het gewoon geen goede film. Traag begin, slechte grappen en "overdone" actie. De laatste 30 minuten zijn nog het best te doen.

1-5-2012 09:46 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Superleuke film war Pegg en Wright het "buddy/cop" genre op de hak nemen, zonder de 'regels' van het genre te breken.

Ook leuk om te zien welke films ze bijna letterlijk naspelen in sommige scene's. Bad Boys & Point Break hiervan de meest opvallende, maar hier en daar zitten er nog een hoop extra verwijzigingen in... en waarschijnlijk heb ik nog niet eens de helft gevonden.

Kan niet wachten op hun volgende film.

7-6-2017 07:09 door: sindala Persoonlijk bericht
Erg leuke film inderdaad, die ik inmiddels al weer vier keer heb gezien. Ik ontdekte pas kort geleden dat Janine (de ex van Nicholas Angel in dat witte pak met mondkapje) wordt gespeeld door Cate Blanchett en de kerstman die Angel in de hand steekt door filmregisseur Peter Jackson.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine