Charming Woman (2005)

Alternatieve Titel: Galyna
Regie: Leon van Raaij, Galyna Kyyashko, Robin Vos
Herkomst: Oekraïne, Rusland, Nederland
Genre Korte film/Muziek/Romantiek
Speelduur: 4 minuten
Met: Galyna Kyyashko, Margriet Kesimaat, Erik Adriaan Ploeg
5,5
“Charming Woman” is een bekende oude russische romance over een geheimzinnige vrouw. Het is heel mooi en romantisch, maar ook complex geschreven met bepaalde russische expressies, die letterlijk en figuurlijk onvertaalbaar zijn.. Dus filmmakers hebben voor een andere manier van vertalen gekozen: via beelden: een visueel emotionele vertaling, dit brengt ook een moderne kijk op het liedje… De muziek video clip is als korte film gemaakt in de omgeving Zuid Holland, deze vertelt het verhaal over de klassieke liefdes driehoek met een onverwacht eind. Maar het idee van de clip is eeuwen oud: echte liefde is heel sterk en kan alle moeilijkheden overwinnen en alle problemen overleven… En derde hoek heeft altijd … pech!
Filmfestivals: Woeste Weduwe (2006, Arnhem), Nominatie voor de “Publiek Prijs”: Shoot Me Filmfestival (2005, Den Haag)OnLine competitie.


Reacties


3-1-2009 15:48 door: nijntje Persoonlijk bericht
Is dit een film of een slecht gefilmd muziekclipje?
Hoort dit überhaupt op filmgek thuis?


3-1-2009 19:02 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik heb hier ook over getwijfeld, in principe is het een videoclip.. maar wel eentje die op een filmfestival genomineerd is geweest (als videoclip). Ik ben deze tijdens mijn regisseurs-actie tegengekomen en ik heb deze titel toen het voordeel van de twijfel gegeven.

Als anderen ook vinden dat deze hier niet thuis hoort, dan zullen we deze wel verwijderen.

4-1-2009 09:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Als videoclips ook als films worden beschouwd en dus op Filmgek kunnen worden gezet, dan kun je wel bezig blijven omdat er honderdduizenden videoclips bestaan. Ik vind net als mijn zus hierboven dat die hier niet thuishoren. Mogelijk kan er een uitzondering worden gemaakt voor lange videoclips zoals bijvoorbeeld Thriller, die ook op imdb staat en daar als korte film wordt aangeduid.

8-1-2009 15:29 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik zit er sterk aan te denken wat richtlijnen te gaan opstellen voor het toevoegen van films. Hoewel ik er niet onwelwillend tegenover sta films van (Nederlands) talent te agenderen en bespreken, past de huidige vorm van het opnemen van korte films, clips, afstudereerprojecten etc niet helemaal bij het karakter van de site. Zeker niet wanneer buitenproportionele rankings worden gehaald door enkele gebruikers die relatief weinig (of in een nauwe visie) films hebben beoordeeld en toegevoegd.
Hoewel het to-do lijstje vol genoeg zit, past het idee voor een aparte lijst voor dergelijke projecten er nog wel bij. Inmiddels lijkt filmgek beter in deze nichemarkt te zitten dan welke site dan ook! (incl imdb )

Zie bv:
(2004) Business as Usual
(2005) Gadje
(2005) De Dionische Dans
(2005) Pleasure
(2005) Charming Woman
(2006) Groeten Uit Holland
(2006) Dracula`s Family Visit

Ik ben ook wel benieuwd wat de beoordelers, toevoegers (makers?) van bovenstaande films hier van vinden.

PS Goed moment om aan te geven dat aan een algemeen forum nog steeds wordt gewerkt?

8-1-2009 18:53 door: Tachyon Persoonlijk bericht
In principe zal dit mee gaan vallen op het moment dat onze bezoekersaantallen groter wordt. Hoe meer man onze site gebruiken hoe meer mensen ook deze films gezien hebben en hierop stemmen.
Hierdoor worden deze extreme scores steeds meer naar een gemiddelde score gestemd. Om hiervoor uitzonderingen te gaan maken vind ik misschien een beetje te ver gaan. Kijk maar eens naar Groeten uit Holland, deze stond eerst met 3 stemmers op een 10 gemiddeld, nu heeft er al een 4de gebruiker gestemd en staat deze niet eens meer op de Nr. 1 positie in 2006.

Ik heb hier, ergens in een andere discussie over hetzelfde onderwerp al eens voorgesteld om bij te gaan houden hoe actief onze leden zijn en hun gebruiker automatisch te verwijderen als het aantal jaren, geteld vanaf hun laatste bezoek groter is als het aantal stemmen. (i.e. een gebruiker met 7 stemmen wordt automatisch verwijderd als deze langer dan 7 jaar niet actief is en met het verwijderen van de gebruiker wordt hun aantal stemmen ook verwijderd).

Dit zal alleen de gebruikers die alleen een account aanmaken om één film toe te voegen, daar dan één stem op uitbrengen en daarna nooit meer terugkomen raken. Iemand die al 5 stemmen uit brengt is alweer 5 jaar verder.

8-1-2009 23:56 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik vraag me af of op de door MrDaan hierboven genoemde films ooit door anderen dan direct betrokkenen zal worden gestemd, omdat deze blijkbaar niet op dvd zijn uitgebracht en uitgezonderd die videoclip ook niet op internet staan. Dat is ook de reden dat ik in een eerdere discussie over die films voorstelde om deze "films" te verwijderen, want het heeft in mijn ogen geen enkele zin hier films neer te zetten die niet te bekijken zijn.

Wat betreft het verwijderen van stemmen: dat zie ik eerlijk gezegd niet zo zitten: waarom zouden mensen die slechts op enkele films hebben gestemd verwijderd moeten worden? Ik vind wel dat gebruikers die een manipulerend stemgedrag vertonen moeten worden verwijderd. Bij bovengenoemde films zijn dat o.a. Andries en LucBag, en in (iets) mindere mate ola en Trufaldino.

9-1-2009 13:50 door: ola Persoonlijk bericht
Info uit Google:
(2006) Dracula`s Family Visit
www.draculathemovie.com (ook bij IMDB en op DVD)
(2005) De Dionische Dans
www.25frames.nl
(2005) Gadje
http://www.enneagram.kro.nl/Films_Gadje.aspx (ook op DVD en IMDB)
(2004) Business as Usual (ook op DVD van NFTVM)
http://www.nftvm.nl/index.php?page=film&id=19&PHPSESSID=2e66025ba

10-1-2009 19:50 door: LucBag Persoonlijk bericht
Link om film "De Dionishe Dans" te bekijken:
http://www.elon.nl/videoplayer/filmddd.html


10-1-2009 19:56 door: LucBag Persoonlijk bericht
En hier "Charming Woman":
http://www.youtube.com/watch?feature=related&v=Kh8bzdDCQqE

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine