Babel (2006)

Regie: Alejandro González Iñárritu
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Thriller
Speelduur: 142 minuten
Met: Cate Blanchett, Gael García Bernal, Brad Pitt
meer acteurs
7,6
Het verhaal begint in Marokko, waar een enkel geweerschot een kettingreactie veroorzaakt die de levens van een aantal mensen op drie verschillende continenten niet alleen met elkaar verbindt, maar ook voorgoed verandert. Een pas getrouwd Amerikaans stel, Susan (Cate Blanchett) en Richard (Brad Pitt) op vakantie, een rebelse dove Japanse tiener met haar vader en een Mexicaanse au pair die zonder toestemming twee Amerikaanse kinderen de grens over neemt hebben een onwaarschijnlijke connectie.

De film won in 2007 de Golden Globe voor beste dramafilm.


Reacties


28-11-2006 12:09 door: rody Persoonlijk bericht
Ik vond dit een prachtige film: origineel, boeiend, emotioneel en prachtig camerawerk.
Daar de cast grotendeels uit niet professionele acteurs bestaat doet de film heel realistisch overkomen.

Waarom er in de bioscoopzaal maar 2 (!) bezoekers zaten begrijp ik niet..

28-11-2006 20:02 door: Sebo Persoonlijk bericht
Ik had wat moeite met het veelluik: steeds als je in een van de verhaallijnen dreigde te komen, moest je weer naar Japan, of Marokko, of Mexico. Maar toch niet slecht. Ik heb deze zomer toevallig net die busreis in Marokko gemaakt, dus de beelden waren heel herkenbaar.

5-12-2006 13:22 door: Fred Persoonlijk bericht
3 Films in een. Op zich niet erg als de verhalen nog wat met elkaar te maken hebben (Lock Stock), maar in dit geval is er te weinig verband, naar mijn mening.

3-1-2007 21:17 door: dutchruud Persoonlijk bericht
Toppertje, na aarzeling toch gezien. Drie verhaallijnen die dwars door elkaar heen lopen zorgen dat de film niet verveeld, zelfs boeiend is. Verhalen zijn door goed op te letten goed te koppelen.

Aanrader4-2-2007 22:06 door: Vertigo Persoonlijk bericht
Drie prachtige verhalen die op een mooie manier in elkaar haken en ook verder veel overeenkomsten bevatten. Ook nog eens prachtig gefilmd. Heel mooi.

2-10-2008 12:30 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Aardige film, helaas hebben ze de verkeerde verhalen gefilmd.

2-10-2008 13:39 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Hoezo verkeerde verhalen? Doel jij op hetzelfde als Fred?

2-10-2008 16:14 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Nee, persoonlijk vond ik dat de verhalen te veel geforceerd waren op het leed. Waarom kan men tegenwoordig niet meer genieten van een mooie bruiloft, een bus vol toeristen die in een echt dorp terecht komen en eens echt contact maken met de cultuur, of een vader dochter relatie de nu eens wel werkt? Ik begon me daarin steeds meer te irriteren tijdens deze film.

29-6-2009 20:59 door: sindala Persoonlijk bericht
Sterke film, vooral door de pakkende aangrijpende momenten (het geweerschot, het hardhandige optreden van de Marokkaanse en Amerikaanse politie, enz). Verder waren de verbanden tussen het Marokkaanse en Mexicaanse deel duidelijk, maar lijkt het Japanse deel er met de haren bijgesleept te zijn. Zeker de Marokkaanse maar ook wel de Japanse delen hadden prachtige beelden van respectievelijk het Marokkaanse binnenland en de metropool Tokio.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine