The Whore and the Whale (2006)

Alternatieve Titel: La puta y la ballena
Regie: Luis Puenzo
Herkomst: Spanje, Argentinië
Genre Drama
Speelduur: 122 minuten
Met: Miguel Ángel Solá, Leonardo Sbaraglia, Aitana Sanchez-Gijon
8,3
Vera is een schrijfster die al jaren niets op papier heeft gezet en die wordt geconfronteerd met een serie persoonlijke problemen. Tegelijkertijd ontdekt ze een serie foto’s van een Argentijnse fotograaf die is omgekomen tijdens de Spaanse Burgeroorlog en is gelijk geïntrigeerd. Ze wordt door een ex-geliefde en uitgever gevraagd de foto’s te voorzien van tekst.
Terwijl ze in een ziekenhuis in Buenos Aires behandeld wordt voor borstkanker, komt ze in contact met de vrouw die in het bed naast haar ligt. Deze ontmoeting leidt haar naar een aantal fundamentele aanwijzingen over de fotograaf. Haar zoektocht naar deze fotograaf brengt haar naar Patagonië in Argentinië. Ze hoopt zijn verhaal te kunnen achterhalen dat te maken heeft met een liefdesbrief, oude foto’s, een walvis, een bordeel, een mysterieuze gloeilamp en de tango…
Daar, verweg van alles wat haar pijnigt, begint haar ontdekking met haarzelf en met twee mysteries die haar inspireren haar volgende boek te schrijven. Ze ontrafelt het mysterie van een walvis die twee keer strandde en dat van een revuemeisje die zich prostitueert in Patagonië. Helemaal alleen, aan het einde van de wereld, wordt ze verliefd op een onbekende in hetzelfde bed van een bordeel waar de hoofdpersonen uit haar roman zworen nooit op elkaar verliefd te worden. Heden en verleden, fictie en werkelijkheid lopen op ingenieuze wijze door elkaar en komen zelfs samen. Maar wat is er echt gebeurd en wat is de fantasie van Vera? De prachtige beelden en de soundtrack ondersteunen dit bijzondere verhaal.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine