300 (2007)

Regie: Zack Snyder
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Actie/Oorlog
Speelduur: 117 minuten
Met: Gerard Butler, Vincent Regan, Lena Headey
meer acteurs
7,7
In 480 voor Christus geeft de Koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot wereld's eerste democratie.



Verfilming van de graphic novel van Frank Miller.


Reacties


21-3-2007 23:26 door: Ramon van Dam Persoonlijk bericht
Wederom een prachtige verfilming van een Frank Miller comic. De visuele stijl is om je vingers bij af te likken, de actie blijft van hoog niveau, de soundtrack is passend... Gewoon gaan zien! En dan wel in iMax...

26-3-2007 14:47 door: EZ Persoonlijk bericht
Erg mooie film, prachtig uitgewekte details in de massa-scenes.

8-11-2009 21:46 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Elk frame een kunstwerk op zich, elk gevecht geweldig en bloederig, de verfilming van Frank Miller's stripverhaal lijkt inderdaad of die direct uit de comic is gehaald. Visueel geweld!

Het verhaal, ach... voor iedereen die zich een beetje in de griekse historie heeft verdiept kent het wel, en de amerikanen nemen er hier en daar wel een loopje mee. Maar de film is ook echt niet bedoeld om iedereen wat geschiedenis bij te brengen. Wat ze wel redelijk goed gedaan hebben, is het in beeld brengen van de Griekse phalanx formatie en hoe deze ongeveer werkt. (maw iedereen beschermt zijn linkerbuur en valt de tegenstander van zijn rechterbuur aan, hoewel ze in het echt wel wat meer armor droegen).

Als je niet van veel geweld en een hoop geschreeuw houdt, niet kijken. Als je van bloederige veldslagen houd... een aanrader!



31-5-2007 16:32 door: Bianca Persoonlijk bericht
ik ben errug benieuwd naar deze film. Daar ik bijna alles thuis alleen bekijk ben ik benieuwd wanneer dit kan gaan gebeuren.......vertel

30-6-2007 15:48 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Volgens dvd-home komt de dvd pas eind augustus uit... Dus nog even wachten.

8-11-2009 18:00 door: Frankk Persoonlijk bericht
Visueel geweldig. Toch sloop de verveling er bij mij een beetje in. Teveel van hetzelfde.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine