Stormbreaker (2006)

Alternatieve Titel: Alex Rider: Operation Stormbreaker
Regie: Geoffrey Sax
Herkomst: Duitsland, Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Avontuur/Familie
Speelduur: 93 minuten
Met: Alex Pettyfer, Ewan McGregor, Mickey Rourke
meer acteurs
4,8
De 14-jarige wees Alex Rider wordt opgevoed door zijn oom. Deze oom blijkt echter ook een agent te zijn bij de Britse veiligheidsdienst MI6 en zodoende wordt Alex al op jonge leeftijd getraind als superspion. Nadat zijn oom komt te overlijden wordt Alex zelf ingehuurd door een speciale afdeling van MI6 en belast met een zeer belangrijke missie.



Reacties


30-11-2006 13:38 door: Fred Persoonlijk bericht
Een kinderfilm. Vraag me alleen af of kinderen hem WEL leuk vinden.

12-6-2016 07:52 door: sindala Persoonlijk bericht
De film is gebaseerd op het eerste deel van de vrij populaire Alex Ryder-jeugdboekenreeks van de Britse schrijver Anthony Horowitz, waarvan inmiddels 10 delen zijn verschenen. Hij schreef het filmscenario van zijn eigen boek "Stormbreaker", een weinig verrassende kindervariant op James Bond. Wel met heel veel bekende acteurs, naast hoofdrolspeler Alex Pettyfer zijn dat onder andere Ewan McGregor, Mickey Rourke, Alicia Silverstone, Missi Pyle, Sophie Okonedo, Andy Serkis, Bill Nighy, Robbie Coltrane en Stephen Fry.

Horowitz schreef jaren voor de Harry Potter-boeken uitkwamen al twee boeken over heksenacademie Grieselstate, een aantal boeken over de jeugdige detectives Nick en Tim Diamant, waarvan het eerste deel "De Malteser erfenis" het bekendst is, "De Kracht van Vijf"-reeks, de James Bond-roman "Trigger Mortis" en de Sherlock Holmes-roman "Het Huis van Zijde". Verder schreef hij het verhaal en filmscenario van The Gathering (2003) . Ook schreef hij afleveringen voor de televisieseries "Robin of Sherwood", "Agatha Christie's Poirot", Murder Most Horrid" en "Midsomer Murders". Al met al een zeer productief schrijver dus.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine