Riki-Oh: The Story of Ricky (1991)

Alternatieve Titel: Riki-O. Lik wong. King of Strength.
Regie: Lam Ngai Kai
Herkomst: Japan, Hongkong
Genre Misdaad/Actie/Comedy
Speelduur: 88 minuten
Met: Louis Fan, Yukari Oshima, Gloria Yip
8,0
De gespierde Riki is een gevoelige jongen die blokfluit speelt en zijn vriendin Ying een reïncarnatie van vuurvliegjes noemt. Maar ondanks zijn vredelievende natuur raakt hij in de problemen en wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. De gevangenis wordt geleid door een corrupte directeur, geholpen door gewelddadige bendes die elk een vleugel van het gebouw controleren.


Reacties


15-10-2006 11:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Een waanzinnige verfilming van de gelijknamige manga-strips. Hier zijn vele tankwagens nepbloed voor nodig geweest: vele malen bloederiger dan de ook niet misselijke Ichi the Killer. Riki-Oh is overigens de eerste Hongkongfilm zonder seks die de 'beruchte' Cat. III classificatie kreeg. (alleen voor volwassenen)

Ondanks het voorgaande is de film niet erg eng en zelfs niet overdreven goor, want daarvoor zijn de beelden gewoon te absurd. Een gevangene probeert bijvoorbeeld Riki te wurgen met zijn eigen darmen, ledematen worden afgerukt of totaal tot pulp geslagen, er wordt dwars door iemand heen geslagen, halve hoofden worden afgerukt en ga zo maar door. Ik vond het een erg vermakelijke film: een 8!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine