Serial Experiments: Lain (1998)

Regie: Ryutaro Nakamura
Herkomst: Japan
Genre Animatie/Mini-serie
Speelduur: 325 minuten
Met: Ryûnosuke Ôbayashi, Ayako Kawasumi, Kaori Shimizu
meer acteurs
9,0
Lain is een verlegen meisje. Nadat ze een e-mail krijgt van een klasgenootje dat zelfmoord heeft gepleegd, gaat ze op onderzoek uit. In haar zoektocht verandert het beeld dat ze van zichzelf, haar omgeving en de wereld heeft.


Reacties


3-4-2006 11:05 door: sindala Persoonlijk bericht
Het enige minpuntje aan deze film is dat het een animatiefilm is. Als het een film met echte acteurs was geweest, weet ik zeker dat het een klassieker was geworden, want de sfeer en het verhaal zijn gewoonweg briljant. Zoals de titel al zegt, gaat het verhaal over het meisje Lain, een schuchter schoolmeisje dat maar weinig sociaal is. Zowel op school als thuis dringt niets en niemand echt tot haar door. Maar door de e-mail die ze van een dood meisje krijgt, moet ze wel meer met andere mensen gaan praten. Hierbij ontdekt ze dat er op het net ook een Lain bestaat, die het totale tegenbeeld van haarzelf is. Bij de zoektocht naar antwoorden merkt ze hoezeer haar familie en vrienden ten opzichte van haar veranderen, omdat zij zelf verandert.

Een onvergelijkbaar verhaal, prachtige sfeer, sterke muziek (het titellied van Jasmine Rodgers is erg pakkend) en mooie beelden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine