Star Wreck: In the Pirkinning (2005)

Alternatieve Titel: Star Wreck VI: In the Pirkinning
Regie: Timo Vuorensola
Herkomst: Finland
Genre Comedy/SF/Fan-film
Speelduur: 103 minuten
Met: Atte Joutsen, Timo Vuorensola, Samuli Torssonen
6,3
Commandant James B. Pirk leeft in de verre toekomst, maar moet terugkeren in de tijd om de wereld te behoeden voor een buitenaardse aanval. Helaas voor Pirk strandt zijn schip in de 21ste eeuw, waar hij zijn dagen doorbrengt met het verorberen van fast-food en het versieren van vrouwen, wat maar moeilijk lukt, want de vrouwen geloven niet dat hij eigenlijk een intergalactische ruimteheld uit de toekomst is. Daarom besluit hij de heerschappij op Aarde over te nemen en de ruimte te veroveren.

Star Wreck werd gemaakt door vijf Finse studenten. Hun productie overtrof alle verwachtingen. De film werd nooit in de zalen getoond, maar was tot de televisieuitzending alleen te downloaden van het internet.


Reacties


18-9-2006 16:08 door: sindala Persoonlijk bericht
Onvoorstelbare mooie effects, veel humor en een heel aardig verhaal. Deze Star Trek spoof is veruit de beste die ik ooit gezien heb. Want dankzij de waanzinnige computereffecten is ie zelfs beter dan het ook erg sterke Galaxy Quest. Deze film is een absolute must voor fans van Star Trek en Babylon 5, want:
spoiler:
In de tweede helft van de film vlucht de zogenaamde P-Fleet naar een andere dimensie, waardoor ze in een Babylon 5-achtig universum terechtkomen. Natuurlijk wil keizer Pirk ook deze Aarde veroveren, waarna een absoluut onvergelijkbare ruimteslag tussen Star Trek en Babylon 5 ruimteschepen plaatsvindt. Hierbij verbleekt zelfs de ruimteslag met de Borg bij Wolf 359 uit Star Trek TNG.
Al met al dus een absolute aanrader voor de liefhebber!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine