Quicksand (2003)

Regie: John Mackenzie
Herkomst: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk
Genre Misdaad/Drama
Speelduur: 89 minuten
Met: Michael Keaton, Michael Caine, Judith Godrèche
meer acteurs
5,5
Martin Raikes is een New Yorkse bankier die merkt dat er grote sommen geld worden gestort door een buitenlandse bank. Hierop vliegt hij naar Zuid-Frankrijk, waar hij erachter komt dat zwart geld wordt witgewassen door een filmstudio. Voor deze filmstudio werkt de charmante Lela. De bekende acteur Jake Mallows denkt oprecht dat er een film wordt opgenomen, maar de studio fungeert puur als dekmantel voor de witwaspraktijken. Raikes belandt in de problemen als hij ontdekt wat er aan de hand is: hij wordt beschuldigd van moord en wordt vervolgens gezocht door zowel de criminelen als door de deels corrupte politie. Wanneer dan ook zijn dochter wordt ontvoerd, komt Raikes in grote problemen.


Reacties


9-12-2008 10:29 door: Jinx Persoonlijk bericht
Deze film is nou een voorbeeld met wat ik bedoel.
Als ik bij alternatieve titels kijk is het volgens mij niet nodig om één daarvan toe te voegen. Toch gebeurt het bij de meeste films wel.
Ik denk dat niemand zit te wachten op het feit dat deze film op de Franse tv Un tueur aux trousses heet.

9-12-2008 17:36 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik zet er zelf meestal de originele titel en bij niet-engelse films de Engelse titel bij. Bij jeugd-, animatie- en zeer oude films zet ik ook vaak de Nederlandstalige titel erbij. Andere alternatieve titels zijn inderdaad wat teveel van het goede.

10-12-2008 00:07 door: sindala Persoonlijk bericht
Voortbordurend op bovenstaande heb ik nog een vraag: welke titel moet als hoofdtitel worden gebruikt? Ikzelf houd (zeker bij Aziatische films) de laatste tijd meestal de naam aan die in Nederland in de bioscoopaankondiging of op de dvd-hoes staat. Dus Black Mask en niet Hak hap. De Chinese titel wordt echter ook vaak als hoofdtitel gebruikt, bijvoorbeeld Ying xiong in plaats van Hero, om nog maar 's een Jet Li-film te noemen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine