Curse of the Golden Flower (2006)

Alternatieve Titel: Man cheng jin dai huang jin jia
Regie: Zhang Yimou
Herkomst: Hongkong, China
Genre Actie/Avontuur/Romantiek
Speelduur: 114 minuten
Met: Jay Chou, Chow Yun-Fat, Gong Li
meer acteurs
7,1
Het verhaal over twee geliefden wiens liefde volledig tegengewerkt wordt, doordat het opbloeit binnen de muren van het Keizerlijk paleis. Phoenix is een Keizerlijke lijfwacht die verliefd wordt op de prins en vice versa. Uiteraard is deze liefde gedoemd te mislukken, vooral omdat de stiefmoeder van de prins, die zelf een oogje op hem heeft, de relatie vurig in de weg zit. Het zorgt ervoor dat de twee geliefden een avontuurlijke reis ondernemen om bij elkaar te kunnen zijn.


Reacties


10-4-2007 23:25 door: EZ Persoonlijk bericht
Mooie film met prachig decor, kostuums en overweldigende veldslagen. Helaas is het verhaal wat dunnetjes uitgewerkt, en dat ben ik niet gewend van Yimou.

9-10-2008 22:34 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mooie plaatjes, zwakke film. Ondanks het 2 uur durende epos blijven de karakters flinterdun en wordt het verhaal nergens uitgediept. Hierdoor 'leeft' de film niet bij mij.

26-10-2008 19:12 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad weer een mager (overigens wel boeiend) verhaal, maar dat ben ik de laatste jaren wel gewend van Zhang (ook House of Flying Daggers en Hero hadden veel prachtige beelden maar weinig inhoud). De beeldenpracht en massascenes waren zoals we gewend zijn van deze regisseur weer dik in orde.

Het acteerwerk was geweldig, en dan vooral de wrede keizer, vertolkt door Chow Yun-Fat in een voor hem ongebruikelijke rol, Gong Li in haar misschien wel beste rol tot nu toe als de de tragische en gedoemde keizerin, het misschien nog wel tragischere liefdeskoppel Liu Ye en Li Man (kroonprins Wan en Chan), en de rol van Chen Jin, waarover ik hier niets kan schrijver zonder belangrijke delen van het verhaal te verklappen.

Die ouwe Chinese keizers hadden overigens wel eens een interieurdesigner kunnen inhuren - damn! wat had dat paleis lelijke kleuren en kamers! Dat zou ik zelfs geen kitsch meer noemen, maar kleuterkliederstijl ofzo: dan zie ik toch heel wat liever de burchten uit Japanse films.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine