Loose Change (2006)

Alternatieve Titel: Loose Change 9/11 , Loose Change 2nd Edition , LC2E
Regie: Thomas Hefferon
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Documentaire
Speelduur: 89 minuten
Met: Daniel Sunjata, Bryan Baker, Ed Beausang
5,2
Controversiële documentaire over het "echte verhaal" achter de aanslagen van 11 september 2001. Volgens de makers zat de Amerikaanse regering zelf achter de aanslagen.


Reacties


11-9-2006 09:08 door: EZ Persoonlijk bericht
Matige docu die je aan het handje neemt en je voor het merendeel dubieuze feiten voert.

11-9-2006 20:11 door: sindala Persoonlijk bericht
EZ schreef:
Matige docu die je aan het handje neemt en je voor het merendeel dubieuze feiten voert.

Daar heb je helemaal gelijk in!

Overigens vond ik de aflevering van zembla over 11 september en Loose Change, die ervoor werd uitgezonden, veel interessanter dan Loose Change zelf. Daarin blijkt toch dat de regering Bush in ieder geval de schijn tegen heeft. Want: #1. Waarom werden de illegale banktransacties, die een Duits bedrijf uit de harde schijven van computers uit het WTC kon redden, niet onderzocht? #2. Waarom kan men niet verklaren waarom WTC gebouw 7 is ingestort? En zo kun je blijven doorgaan.

Maar de enige vraag die er echt toe doet is volgens mij: Waarom onderzoekt de Amerikaanse regering al die zaken niet? Er lijken me maar twee antwoorden mogelijk: óf ze vinden werkelijk dat ze een afdoende verklaring hebben gegeven, óf ze zijn schuldig.

6-12-2006 20:57 door: Fred Persoonlijk bericht
sindala schreef:
Maar de enige vraag die er echt toe doet is volgens mij: Waarom onderzoekt de Amerikaanse regering al die zaken niet? Er lijken me maar twee antwoorden mogelijk: óf ze vinden werkelijk dat ze een afdoende verklaring hebben gegeven, óf ze zijn schuldig.

Reken maar dat de regering alles heeft onderzocht. Het is alleen niet of niet volledig of onjuist naar buiten gebracht.

Verder over deze documentaire. Uiteraard weer een eenzijdig verhaal. Toch hebben deze jongens een paar leuke en interessante punten. Hun vragen zijn terecht, hun antwoorden een beetje overhaast.
Beter dan fahrenheit 9/11! (EZ en Sindala?)


7-12-2006 09:56 door: sindala Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Reken maar dat de regering alles heeft onderzocht. Het is alleen niet of niet volledig of onjuist naar buiten gebracht.Verder over deze documentaire. Uiteraard weer een eenzijdig verhaal. Toch hebben deze jongens een paar leuke en interessante punten. Hun vragen zijn terecht, hun antwoorden een beetje overhaast.Beter dan fahrenheit 9/11! (EZ en Sindala?)

Mwa, ongeveer hetzelfde, dacht ik. Zoals EZ al schreef: je wordt echt aan het handje meegenomen en er is weinig of geen plaats voor tegengeluiden.

Maar ja, dat zet zich weer goed af tegen het officiële verhaal: daar is ook weinig aandacht voor kritische tegenvragen.

7-12-2006 11:47 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik was benieuwd naar jullie reactie omdat jullie een 5 stemden op deze versie en hoger op fahrenheit. Handje meenemen is bij beide films het geval, maar ik vind de kritiekpunten iets concreter bij loose change. Ben overigens benieuwd naar fahrenheit 9-11 twee. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut geen michael moore-fan! (Pleit trouwens nog voor loose change: deze was niet commercieel itt Moore)

7-12-2006 22:08 door: sindala Persoonlijk bericht
Michael Moore laat ook graag dingen weg, maar wat hij wél laat zien, klopt tenminste. Dat was bij Loose Change niet altijd het geval, daarom heb ik hier een vijf gestemd. Zoals ik al hierboven schreef: de docu van Zembla over LC2E was veel interessanter: daar hebben ze door Nederlandse onderzoekers enkele stellingen uit LC2E laten onderzoeken. Hierbij bleken de meeste door hen onderzochte stellingen van LC2E gewoon niet waar te zijn. (o.a. dat de motor onderdelen en de afmeting van het inslaggat bij het Pentagon niet klopten, of dat dat vliegtuig niet zo'n scherpe bocht kon maken: dit bleek volgens het Nederlands onderzoek wel degelijk mogelijk) Een kritische docu maken is prima, maar doe dan wel wat onderzoek, zou ik zo zeggen.

7-12-2006 23:05 door: Fred Persoonlijk bericht
sindala schreef:
Een kritische docu maken is prima, maar doe dan wel wat onderzoek, zou ik zo zeggen.


Helemaal mee eens. Ik ben benieuwd hoeveel er nog aan het licht komt over 9-11, over 40 jaar of zo, en of deze documentaires enige waarheid bezitten. Hoe dan ook, interessant is het wel!


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine