The Dark Hours (2005)

Alternatieve Titel: Head Games.
Regie: Paul Fox
Herkomst: Canada
Genre Thriller/Horror
Speelduur: 80 minuten
Met: Gordon Currie, Aidan Devine, Kate Greenhouse
meer acteurs
6,5
Psychiater Samantha Goodman (Kate Greenhouse) is met haar echtgenoot en jongere zus een weekendje weg wanneer er een ongewenste gast aanklopt. Het gaat om de ontsnapte sekscrimineel Harlan Pyne. Hij beweert dat Goodman ethisch onverantwoorde proeven op hem heeft gedaan. Als wraakactie ontwerpt hij het gegijzelde trio aan nare waarheidsspelletjes.


Reacties


16-2-2010 17:52 door: sindala Persoonlijk bericht
Op internet wordt deze film op verscheidene fora als een zwakke variant van Michael Haneke's "Funny Games" uit 1997 beschouwd. Die film heb ik niet gezien, maar uit de filmbeschrijving van die film kan ik wel opmaken dat deze vergelijking volstrekte onzin is. Goed, in beide films worden sadistische spelletjes in een afgelegen huisje gespeeld, maar dat is voor zover ik het kan beoordelen de enige overeenkomst, en zelfs dat is niet eens zeker!

Ik kan de mensen die bovenstaande bewering doen overigens weinig kwalijk nemen, want "The Dark Hours" lijkt op het eerste gezicht een horrorfilm met goed acteerwerk en sterke beelden, maar met een nogal standaard verhaaltje. Maar door het vreemde einde heb ik de film meteen nogmaals bekeken en daarbij ontdekte ik dat hier een verdomd slimme Head Game met mij als kijker wordt gespeeld (de werktitel van deze film was dan ook niet toevallig "Head Games"). Ik wil niet teveel verklappen, dus ik zet het volgende maar even tussen spoiler-tags:
spoiler:
Nadat dr. Samantha Goodman in het huisje van haar man in de badkamer een overdosis van haar medicijnen heeft ingespoten begint een tweede verhaal. Dus niet de injectie aan het einde van de film, maar als ze zogenaamd een flesje rode vloeistof (symbool voor het roodkleurig medicijn) kapot laat vallen aan het begin van de film. Vanaf dan is het de vraag wat echt was en wat niet. Hoe vaak je bepaalde delen van de film ook bekijkt, het blijft voor de kijker gissen wat er na die injectie werkelijk is gebeurd. Was het een nachtmerrie, een fantasie, een hersenschim van haar stervende brein, werd ze gek en deed ze werkelijk wat aan het eind van de film getoond werd? Het is aan de kijker om na het zien van deze film zijn of haar eigen verhaal op te maken.
Ik vond het hoe dan ook een intrigerende film die ik zeker nog vaker zal bekijken. Wie weet ontdek ik ooit alle symbolen en suggesties die de regisseur in de film heeft verstopt!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine