Dark Star (1974)

Regie: John Carpenter
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/SF
Speelduur: 83 minuten
Met: Dan O'Bannon, Dre Pahich, Brian Narelle
6,2
Een team astronauten gaat op een verkenningsmissie voor het 'colonisation ship' in hun bommenwerper 'The Dark Star'. Bij de missie moeten zij ook het gebruik van een nieuwe zelfdenkende en pratende interstellaire bom testen. Deze bom wordt gebruikt om instabiele planeten te vernietigen en ruim baan te maken voor de kolonisten. Tijdens de missie gaat er van alles mis: zo komen ze bijvoorbeeld in aanraking met een strandbal-vormig buitenaards wezen die even door het schip stuitert.



Reacties


17-5-2005 22:07 door: sindala Persoonlijk bericht
Leuke film met het soort humor van series als 'Red Dwarf' of 'The Hitchikers Guide to the Galaxy'. De discussies tussen de scheepscomputer en bom nr. 20 en later tussen de bemanning en de bom zijn heel leuk.

22-2-2007 16:21 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Nee, ben groot fan van Red Dwarf & HHGTTG.. maar deze film is te gedateerd... te langzaam... en het is overduidelijk dat John Carpenter nog een hoop geleerd heeft...

Okay, ik moet toegeven, het stuk met de bom was wel leuk ja... de strandballen hadden ook nog wel wat... maar als de rest van de film niet veel meer is dan een aantal lompe gasten die zitten te wachten op het volgende ... ... nee.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine