Phenomenon II (2003)

Alternatieve Titel: The Wonderful World of Disney: Phenomenon II
Regie: Ken Olin
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Fantasy/Tv-film
Speelduur: 82 minuten

Acteurs:
1,3
George is monteur in een klein dorp. Hij is geen bijster slimme man, maar op een dag verandert alles. Hij ziet in de lucht een helder licht en voelt zich meteen daarna heel vreemd. George ontdekt dat hij over vreemde telepathische krachten beschikt. George moet een manier zien te vinden om met de gaven en met de mensen om hem heen om te gaan.


Reacties


1-8-2006 17:30 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Heel enge film. Precies hetzelfde verhaal als Phenomenon I, alleen met b-acteurs. Als ik bedoel "precies hetzelfde verhaal", dan zeg ik ook: "precies hetzelfde!". De hoofdpersonen heten hetzelfde, overkomt precies hetzelfde, alleen is er nu een moeder bij en ligt de moraal er niet eens meer bovenop, maar is die zelfs boven de wolken geschoten: de film is alleen te zien als een handleiding "Hoe leven volgens de regels van Scientology?" en dan wordt het duidelijk waarom het verhaal weer wordt gekopieerd. Het is "Phenomenon II" voor dummies, voor hen die geen geld voor de bios hebben en die het als tvfilm alleen kunnen zien. "Targeting multiple audiences", zeg maar, zoals die Duitsers dat zo mooi kunnen zeggen.

Het is echter vooral eng. Huidige wetenschappers kunnen alleen maar technologisch hersenen in stukken snijden en de echte wetenschap wordt alleen maar gedaan door mensen die een totalitaire wereldvisie er op na houden, extreem slim zijn en snappen "dat alles met alles is verbonden" en die hun intelligentie danken aan buitenaardse wezens. Hmmmm... eng?

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine