United 93 (2006)

Alternatieve Titel: Flight 93
Regie: Paul Greengrass
Herkomst: Frankrijk, Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Drama
Speelduur: 90 minuten
Met: Christian Clemenson, Trish Gates, Polly Adams
meer acteurs
7,4
De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C.... De film laat zien hoe de passagiers besloten hun leven op te offeren en het vliegtuig te laten neerstorten voor het zijn bestemming kon bereiken.


Reacties


6-7-2006 19:57 door: Grecco Persoonlijk bericht
Ik durf eigenlijk niet te zeggen wat ik hiervan moet verwachten. Het verhaal wordt uiteraard weer helemaal in Hollywood stijl gemaakt en dat zal de film niet ten goede komen. Maar ik ga de reviews hier afwachten..

4-8-2006 15:29 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ik vond de film nogal tegenvallen. Een overbodige traagheid en drama maakten het af en toe vervelend om te kijken. De film is de moeite waard, wanneer je bedenkt dat het waargebeurd is.

5-8-2006 12:28 door: Jinx Persoonlijk bericht
Hollywood stijl? Ik denk dat je in de war bent.


27-9-2006 23:01 door: danit Persoonlijk bericht
Flight 93 van Peter Markle... niet te verwarren met Flight 93 (united 93) van Paul Greengrass, wat ik dus deed. Ik heb deze film samen met mijn vriendin en haar zusje gekeken en we konden het niet droog houden. Het gevoel van verdriet, ongeloof, boosheid. Wat in het niet valt bij wat deze mensen in het echt hebben moeten doorstaan en hun familieleden. Ik denk dat deze film goed neerzet wat er gebeurde
Net United 93 van Paul Greengrass gedeeltelijk gezien, en deze film greep me nog meer aan, in deze werd meer de gebeurtenissen en emoties/angst in de vliegtuig belicht, bij flight 93 van Peter Markle meer van de nabestaanden. Ik vind het wel jammer dat het verhaal 2 keer is uitgebracht

19-3-2011 16:17 door: Grecco Persoonlijk bericht
Ik heb hem al lange tijd geleden gekeken en ik was blij dat het geen "Hollywood"stijl is geworden. Ik vond hem ook niet heel bijzonder goed. Wel goed om te weten hoe de mensen in het vliegtuig mogelijk gehandeld hebben.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine