Curse of the Ring (2004)

Alternatieve Titel: Die Nibelungen - Der Fluch des Drachen. Dark Kingdom: The Dragon King. Ring of the Nibelungs. Sword of Xanten. La Saga dei Nibelunghi.
Regie: Uli Edel
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland
Genre Tv-film/Fantasy/Avontuur
Speelduur: 177 minuten
Met: Benno Fürmann, Alicia Witt, Kristanna Loken
meer acteurs
7,3
De jonge smid Siegfried wordt erg populair bij de Burgunds door hun grootste vijand te verslaan, de draak Fafnir. Wat Siegfried niet weet is dat hij de troonopvolger is van een veroverd koninkrijk. Wanneer de beloning een gigantische schat blijkt te zijn gelooft hij niet dat er een vloek op de stam komt te liggen, een vloek die nu zijn geliefde Noorse koningin Brunnhild bedreigt.


Reacties


4-6-2006 13:34 door: sindala Persoonlijk bericht
Net zoals in Fritz Lang's origineel, zijn ook in deze versie van de Nibelungen-Saga de sterkste rollen voor de vrouwen: Alicia Witt en Kristanna Loken zetten Kriemhild en Brunhild geweldig neer. Jammer dat je 2 uur moet wachten voordat het sterkste deel van de film begint. De eerste uren gaan vooral over Siegfried. Wel mooi gemaakt, met de aanval op Siegfried's kasteel in zijn jeugd en de strijd met de draak Fafnir, maar ze raken je nauwelijks. Pas met de komst van de Ijslandse koningin Brunhild naar Bergen wordt het verhaal interessant.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine