Julius Caesar (2002)

Alternatieve Titel: Caesar , Giulio Cesare
Regie: Uli Edel
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Italiƫ, Duitsland
Genre Mini-serie/Drama/Geschiedenis
Speelduur: 170 minuten
Met: Jeremy Sisto, Valeria Golino, Christopher Walken
meer acteurs
7,0
Wanneer de boosaardige Romeinse dictator Sulla hem dreigt te executeren, moet Julius Caesar uit Rome vluchten. Hij verovert Galliƫ, waarna hij als oorlogsheld naar Rome terugkeert. Hier raakt hij verwikkeld in een grootse, maar tragische liefdesaffaire. Tegen de wil van Sulla in trouwt hij met met zijn grote liefde Cornelia, die later tragisch aan haar einde komt. Caesars populistische politiek en zijn ongekende militaire successen zorgen ervoor dat hij uiteindelijk leider van het Romeinse Rijk wordt. Later wordt hij verliefd op de Egyptische Cleopatra. Het geluk is echter wederom van korte duur en de Romeinse politiek dwingt hem Egypte weer te verlaten.


Reacties


22-7-2016 21:51 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtige sets en geweldig acteerwerk van de gehele cast en in het bijzonder van Jeremy Sisto (Caesar), Heino Ferch (Vercingetorix), Nicole Grimaudo (Julia), Christopher Walken (Cato), Chris Noth (Pompei) en Valerio Golino (Calpurnia).

Er zitten wel wat storende foutjes in voor wie een bovenmatige interesse heeft voor alles wat met het Romeinse Rijk te maken heeft, zoals de verkeerde katapulten bij het beleg van Alesia en de verkeerde locatie van de dood van Caesar, maar de grote massascenes en de het zeer mooi weergegeven Forum Romanum in Rome maken een hoop goed.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine