Supernova (2005)

Regie: John Harrison
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF/Avontuur/Mini-serie
Speelduur: 165 minuten
Met: Luke Perry, Tia Carrere, Peter Fonda
meer acteurs
4,3
Nobelprijswinnaar Dr. Austin Shepard verdwijnt plotseling uit zijn observatorium… Hij laat een aantal schokkende gegevens achter voor zijn assistente. Shepard was bezig een ruimtesonde naar de zon te ontwikkelen. Geheim agente Lisa Delgado vreest dat Shepard geheime informatie over zijn ontdekkingen heeft verkocht en daarna is ondergedoken. Maar de waarheid is dat Shepard zich heeft teruggetrokken op een paradijselijk eiland samen met zijn grote liefde. Daar wil hij zijn laatste dagen doorbrengen. Shepard weet namelijk iets wat de rest van de wereld ook snel te horen zal krijgen: na miljarden jaren als een kolkende vuurzee aan de hemel te hebben gestaan, zal de zon exploderen als supernova, wat over zeven dagen het einde van de wereld betekent.


Reacties


19-5-2006 22:10 door: sindala Persoonlijk bericht
Best leuke rampenfilm zonder veel pretenties.

Overigens hoeft niemand bang te zijn dat dit echt gebeurt, want onze zon is veel te klein om nova, laat staan supernova te worden.

23-12-2009 23:47 door: hugobraun Persoonlijk bericht
In tegenstelling tot Sindala was ik absoluut niet gecharmeerd van deze film (of was het een aan elkaar geplakte miniserie?). Vooral de CGI waren van een abominabel niveau. Het enige wat ik te waarderen vond was de slechterik, maar was die nou echt nodig in een rampenfilm?! Maar wat een rotkop, hulde!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine