Ender's Game (2013)

Regie: Gavin Hood
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF
Speelduur: 97 minuten
Met: Asa Butterfield, Harrison Ford, Ben Kingsley
meer acteurs
6,2
Het verhaal speelt zich af in de toekomst, in een tijd dat men maar twee kinderen mag krijgen. Alleen als er kans is op een buitengewoon kind, wordt er toestemming voor een derde kind gegeven. Andrew 'Ender' Wiggin is zo'n kind, ook wel een 'drietje' genoemd. Men hoopt dat hij later eindelijk de langdurige oorlog met de 'kruiperds' (Formic in het Engels), een insectoïde buitenaards ras, kan beëindigen. Hiervoor wordt hij klaargestoomd op een keiharde oorlogsschool in de ruimte.

Gebaseerd op de veelvuldig bekroonde boeken van Orson Scott Card, die als enige schrijver ooit met 'De Tactiek van Ender' en het vervolg 'Spreker van de Doden' twee jaar op rij zowel de Nebula als de Hugo Award won. Dit zijn de belangrijkste SF-boekenprijzen.


Reacties


4-2-2014 11:06 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Best knap, dat ze de voornamelijk intellectuele boeken als blockbuster hebben verfilmd. Ben benieuwd of ze genoeg geld maken voor de vervolgen.

4-2-2014 16:03 door: sindala Persoonlijk bericht
Best vermakelijk, vooral de gevechten zonder zwaartekracht op de oorlogsschool. Ik heb het boek verschillende keren gelezen en vond de filmadaptatie heel aardig gedaan. Natuurlijk wordt de diepgang van het boek nergens gehaald, maar dat had ik ook niet verwacht.

Ik denk niet dat het tweede boek "Spreker voor de doden" zal worden verfilmd, want de film heeft vrij weinig opgebracht voor zo'n dure film.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine