Lucky Number Slevin (2006)

Regie: Paul McGuigan
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Thriller
Speelduur: 109 minuten
Met: Morgan Freeman, Bruce Willis, Lucy Liu
meer acteurs
7,4
Het zit Slevin (Josh Harnett) niet mee. Nadat zijn eigen flat onbewoonbaar is verklaard, trekt hij tijdelijk in het appartement van zijn vriend Nick Fisher in New York. Dit blijkt echter het begin te zijn van een reeks krankzinnige gebeurtenissen.

In New York wordt de onderwereld geregeerd door twee figuren: The Boss (Morgan Freeman) en The Rabbi (Sir Ben Kingsley). Deze heren waren jaren geleden vrienden, maar zijn nu aartsvijanden.
Wanneer de zoon van The Boss wordt vermoord, vermoedelijk door handlangers van The Rabbi, besluit The Boss wraak te nemen.
Hij schakelt de hulp in van de beruchte huurmoordenaar Goodkat (Bruce Willis). Goodkat bedenkt een plan om te voorkomen dat The Boss onmiddellijk verdacht wordt. Ze zoeken een stroman en het toeval wil dat de keuze valt op Nick Fisher.

Intussen maakt Slevin het zich gemakkelijk in het appartement van Fisher en krijgt daarbij gezelschap van de buurvrouw Lindsey (Lucy Liu). Minder aangenaam is het bezoek dat hij daarna krijgt van de handlangers van The Boss. Ondanks de protesten van Slevin zien deze mannen hem aan voor Nick Fisher en nemen hem mee. The Boss stelt hem voor de keuze: zijn schuld van $96.000 aflossen of de zoon van The Rabbi vermoorden.
Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, zien de handlangers van the Rabbi Slevin vervolgens ook aan voor Nick Fisher. Vriend Nick blijkt ook een schuld te hebben bij The Rabbi.

Al snel lijkt het voor Slevin onmogelijk om uit deze hopeloze situatie te ontsnappen.
Reacties


23-4-2006 23:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Het verhaal is een beetje té bedacht, maar de uitwerking is prima. (met Ben Kingsley, Morgan Freeman, Bruce Willis, Josh Hartnett en Lucy Liu in de hoofdrollen kan dat ook bijna niet anders)

15-5-2006 20:23 door: tim_oe Persoonlijk bericht
idd sindala. Tis te duidelijk om verrassend te zijn. Uiteindelijk toch een goeie film.

16-5-2006 09:37 door: wilco Persoonlijk bericht
Een beetje standaard who has done it mafia film. Maar wel erg vermakelijk.19-8-2006 08:34 door: Sandman Persoonlijk bericht
Een beetje wazige film in het begin die langzamerhand steeds duidelijker wordt en uiteindelijk verassend maar voor de hand liggend eindigd.
Leuke film om te zien wat ook niet anders kan met deze cast.

21-2-2007 21:25 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik sluit met hier volledig bij aan... Inderdaad is het verhaal nogal een clichee en nogal wazig opgezet... maar het is wel erg goed uitgevoerd...

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine