Godzilla: Final Wars (2004)

Alternatieve Titel: Godzilla 28. Gojira: Gojira: Fainaru uôzu.
Regie: Ryuhei Kitamura
Herkomst: Japan
Genre SF/Fantasy/Actie
Speelduur: 125 minuten
Met: Masahiro Matsuoka, Rei Kikukawa, Akira Takarada
meer acteurs
8,0
20XX. Parijs, New York, Sydney, Shanghai... Meer dan 10 monsters verschijnen tegelijkertijd op vele plaatsen. The VN verklaart de totale oorlog aan de monsters door de legers van alle landen van de wereld bij elkaar te voegen. Maar door de verschrikkelijke kracht van de beesten wordt de mensheid al gauw in de verdediging gedreven. Terwijl overal op Aarde verschrikkelijke gevechten woeden, verschijnt er plotseling een vliegend object dat de monsters in enkele tellen vernietigt. In dit ruimtevaartuig zitten buitenaardsen die zich de "Xiliens" noemen. Ze willen een vredesverdrag met de Aarde sluiten.

Ondertussen slaapt Godzilla rustig onder het ijs van Antartica...


Reacties


7-3-2006 20:47 door: sindala Persoonlijk bericht
Aanrader voor iedereen die een hekel heeft aan de Amerikaanse Godzilla film. Hier rekent de echte Godzilla in een paar tellen af met 'Zilla', die precies op de US-Godzilla lijkt. In Sydney mept hij Zilla eerst het opera-gebouw in, waarna hij hem roostert: en weg is Zilla. In een Godzillafilm uit 2001 (Giant Monsters All Out Attack) wordt overigens gezegd dat de aanval op New York , de zogenaamde 'Gotham Attack', helemaal niet door Godzilla is gepleegd, maar door een ander monster dat alleen op Godzilla leek.

Hier, in Final Wars moet Godzilla, met hulp van Mothra, het opnemen tegen 13 andere monsters. De film leent opvallend veel stijlelementen uit The Matrix en Star Wars VI, maar niet op een storende manier. Het duurt overigens meer dan een uur voordat Godzilla zijn opwachting maakt. Daarvoor zien we vooral gevechten tussen mensen én hoe de andere monsters de wereldsteden in puin leggen. Deze film zit totaal volgestampt met aktie en de 2 uur speeltijd zijn om voor je het weet.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine