Rocky (1976)

Regie: John G. Avildsen
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Drama
Speelduur: 119 minuten
Met: Sylvester Stallone, Talia Shire, Carl Weathers
meer acteurs
7,3
Aankomend acteur Stallone keek eerst goed naar de films Marty, Somebody Up There Likes Me en On the Waterfront, schreef toen een pienter scenario over een tweederangsbokser die een gooi doet naar de kampioenstitel, en verkocht zijn geesteskind vervolgens voor weinig geld op voorwaarde dat hij zelf de hoofdrol in 'zijn' film mocht spelen. Pas drie jaar na de release van de proto-Rocky - die inmiddels was bekroond met 3 Oscars - kreeg hij de producenten zo gek om hem ook nog de regie (van Rocky II) te laten doen. Er volgden nog drie Rocky's, maar deel 1 bleef verreweg het beste. Stallone overtuigt als de 30-jarige Rocky Balboa, die volgens zijn manager alles mee heeft om een 'good fighter' te worden. Bij het (prachtig verfilmde) gevecht tegen zwaargewicht Apollo Creed, bokser van het type Mohammed Ali, mag hij dat bewijzen.

10 Oscarnominaties in 1977, waarvan er 3 werden gewonnen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Montage. De film won in 1977 ook de Golden Globe voor beste dramafilm.


Reacties


10-9-2006 18:28 door: sindala Persoonlijk bericht
De eerste Rocky-films blijven toch wel sterk. Deel 4 was daarentegen wel erg bar, waardoor ik nooit meer aan deel 5 ben begonnen, maar daar schijn ik ook niet veel aan hebben gemist.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine