Mulholland Drive (2001)

Alternatieve Titel: Mulholland Dr.
Regie: David Lynch
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Thriller
Speelduur: 145 minuten

Acteurs:
7,7
Een mysterieuze vrouw ontsnapt met een tas vol geld aan een verkeersongeluk, zij is echter wel haar geheugen kwijt. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarriëre te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar apartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid. Het is onduidelijk of de film in principe te snappen is, of dat hij niet intern consistent is waardoor begrijpen uitgesloten is.


Reacties


26-3-2004 12:34 door: Gerwin Persoonlijk bericht
Geweldige film met een extreeem vage plot-twist. Geniaal. Hij is onmogelijk te begrijpen zonder extra informatie.

1-4-2004 19:04 door: Edwin Persoonlijk bericht
Is deze film te begrijpen? Dan moet ik nog eens kijken, met de handleiding erbij.
Ik vond het juist prachtig dat je steeds de illusie (is het niet immers allemaal een illusie?) kreeg dat je het begreep. Ik denk dat ik daarom de film helemaal niet wil begrijpen. (waarschuwing aan de toekomstige kijkertjes: u kunt na het zien van deze film een bejaardenfobie creeren.)

18-4-2004 13:39 door: wilco Persoonlijk bericht
Ik heb in enkele fora zitten lezen over deze film, maar nu vallen de puzzelstukjes toch behoorlijk in elkaar. Eigenlijk is de film best wel te begrijpen.
Gelukkig heb ik er geen bejaardenfobie aan de film overgehouden.
Toch nog een geslaagde zaterdagavond gehad door deze film!


20-5-2004 13:22 door: Cannon Persoonlijk bericht
Deze film is beter te begrijpen als je meer van David's werk hebt gezien. En de extra info wil ook wel helpen.

Maar makkelijk is ie niet!

5-10-2004 17:22 door: Bregje Persoonlijk bericht
Ik vond er eerlijk gezegd niets aan, die filmische raadseltjes van Lynch gaan er heel veel in een dozijn wat mij betreft.

5-10-2004 17:56 door: Gerwin Persoonlijk bericht
Bregje schreef:
Ik vond er eerlijk gezegd niets aan, die filmische raadseltjes van Lynch gaan er heel veel in een dozijn wat mij betreft.

Je moet ook achteraf lezen waar hij over gaat om hem echt te kunnen waarderen. )

6-10-2004 11:47 door: Sebo Persoonlijk bericht
Ik snap er ook niets van (en ik denk dat dat ook niet kan), maar ik vind het erg knap zoals Lynch de spanning weet op te voeren.

6-10-2004 12:29 door: Fred Persoonlijk bericht
Iets is toch veel spannender als je het verhaal begrijpt? Ik vind het wel leuk dat het allemaal mysterieus is, maar er moet wel een antwoord zijn op de vragen die rijzen. Dat hoeft niet eens meteen in de film, maar na een leuke discussie of 5 minuutjes surfen of zo.

21-11-2004 12:26 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Wellicht een idee om ook hier een paar oplossingen van de puzzel te plaatsen? Ik heb ooit begrepen dat het allemaal een droom zou zijn? Maar snappen doe ik de film nog steeds niet.

23-11-2004 17:57 door: E V Persoonlijk bericht
Onbegrijpelijke, fascinerende film.
Spannende thriller. Spannend is misschien niet het juiste woord, ik weet niet wat wel. Kijk de film, dan weet je wat ik bedoel. Want hij is geweldig. verontrustend, onheilspellend sfeertje.
Met super spel van Laura Harring en Naomi Watts.

25-5-2005 14:34 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Volgens mij is het idee dat we met zijn allen teveel causale verbanden zoeken. Ik waardeer juist de vele keren dat er een soort van symmetrie tevoorschijn komt. Hebben jullie de namen van de koffiejuffrouwen gezien?

O, en Lynch weet zelfs iets in vol Los Angeles-daglicht eng te maken...

25-5-2005 16:07 door: Sebo Persoonlijk bericht
O, en Lynch weet zelfs iets in vol Los Angeles-daglicht eng te maken...


Haha. Des te enger nu je zelf naar LA moet!

29-1-2006 21:42 door: GiGi Persoonlijk bericht
kan iemand van jullie misschien melden wat ik zou moeten lezen om zoveel mogelijk over de film en de rest te weten te komen? alvast bedankt

29-1-2006 22:15 door: Stimpy Persoonlijk bericht
Het IMDb Message Board is een goed begin.

21-3-2006 20:45 door: sindala Persoonlijk bericht
Jaja, het zal allemaal wel. Ik vond het een vreselijk slechte film. Normaal vind ik blootscenes helemaal niet erg, maar hier waren ze ergerlijk overbodig. De verklaringen die ik achteraf heb gelezen vond ik onbevredigend, net als de film zelf. Volgens mij weet Lynch gewoon niet meer hoe hij een film moet laten eindigen, zie ook bijvoorbeeld Blue Velvet en de serie Twin Peaks. Omdat het acteren wel oké was en er in het begin ook enkele fraaie beelden zaten, geef ik toch een paar puntjes, maar een 3 lijkt me meer dan voldoende.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine