Ultraviolet (2006)

Regie: Kurt Wimmer
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Horror/SF/Actie
Speelduur: 87 minuten
Met: Nick Chinlund, Cameron Bright, Milla Jovovich
meer acteurs
5,1
Aan het einde van de 21e eeuw, is er een groep mensen is ontstaan die door een ziekte genetisch is gemanipuleerd en daardoor allerlei speciale krachten heeft, een ontwikkeling waar het gewone volk uiteraard niks van moet hebben.


Reacties


22-2-2007 11:12 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Jammer... leek in de trailers op een goede film... de film neemt zichzelf echter veel te serieus...

7-4-2007 08:02 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef:
Jammer... leek in de trailers op een goede film... de film neemt zichzelf echter veel te serieus...

Dat ben ik niet met je eens: de hele film lijkt net een stripverhaal, het is dus overduidelijk niet al te serieus bedoeld. Ik vond het een heel kijkbare film, heel wat beter dan vergelijkbare films als Underworld of Constantine.

23-6-2011 19:25 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Constantine is toch echt 100x beter dan deze onzin.

23-6-2011 19:34 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Constantine is toch echt 100x beter dan deze onzin.

23-6-2011 21:26 door: sindala Persoonlijk bericht
Dat vond ik dus niet. Constantine is by far de slechtste film die ik ooit van Keanu Reeves gezien heb. Het enige lichtpuntje in die prutfilm vond ik Tilda Swinton. Zonder haar had ik de film waarschijnlijk een 1 of 2 gegeven.

Smaken verschillen, en dat is maar goed ook anders wordt het maar een saaie boel. Ik geef relatief weinig onvoldoendes (nog geen 20% van alle films), maar sommige films vind ik irritant, saai, walgelijk of gewoonweg niets aan. Door het grote publiek goed beoordeelde films als Spider-Man, Moulin Rouge! of The Virgin Suicides vond ik bijvoorbeeld ook drie keer niks.

25-6-2011 02:05 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik snap wel wat je bedoelt, en het is idd maar goed dat iedereen recht op zijn of haar eigen smaak heeft.

Ik probeer een film te nemen zoals die bedoeld is. Neemt de film zichzelf serieus dan beoordeel ik hem ook daarop. Is het puur als vermaak bedoeld, dan kijk ik ook niet zo naar het verhaal en eventuele gaten in het script of onwaarschijnlijkheden, dan kijk ik gewoon hoe de film gemaakt is en of ik me ermee vermaakt heb (of niet). Daarom ben ik bijvoorbeeld ook zo'n fan van "The Abyss". Als je het storyboard leest kun je niet anders dan in een deuk liggen vanwege de onwaarschijnlijkheden en dingen die niet kunnen kloppen. Maar de film heeft me toentertijd in de bioscoop echt weggeblazen! Goed gebracht, spannend gehouden, (wat mij betreft) goeie interactie tussen de karakters die sympathie opriepen etc. etc.

En wat "Constantine" betreft: mij beviel die film heel erg goed. 2 uurtjes semi-occult vermaak, Peter Stormare die weer een lekker potje schmieren weggaf, goeie soundtrack en verder gewoon een film die niks meer dan een film is en verder geen opgeblazen bijbedoeling heeft (met een opgestoken vingertje een boodschap erin wil hameren) ofzo. Dus fikse bak chips erbij en laat maar komen

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine